Закуски, які категорично не підходять до алкоголю

Корисно знати, що деякі продукти не поєднуються зі спиртними напоями. Якщо ігнорувати дане правило, можна сильно нашкодити організму.

Влітку спиртне часто вживається в компанії з смаженим м’ясом – з шашликом. Лікарі-гастроентерологи попереджають: в такому дуеті кожен з продуктів підсилює і подовжує шкідливий вплив іншого на організм. М’ясо загострює ефект алкоголю, а той, у свою чергу, уповільнює переварювання і без того важкого для травлення продукту.

З цієї причини алкоголь на пікніку не варто закушувати шашликом, а рибою або морепродуктами. Але найкраще в спекотну літню погоду, яка і без того навантажує серцево-судинну систему, відмовитися від спиртного взагалі.

Також не потрібно поєднувати алкоголь і свіжі помідори. У томатах міститься багато органічних кислот, і їх поєднання зі спиртним – це справжній удар по слизовій шлунку. Подібне поєднання може спровокувати симптоми отруєння, викликати нетравлення, здуття.

Любителям помідорів слід вибирати в якості закуски томатний сік або помідори, консервовані у власному соку, які вже зазнали ферментації.

Однак, незважаючи на прихильність до консервованих помідорів, медики радять не використовувати для закуски мариновані овочі. Мікс оцту, що міститься в маринадах, і спиртного може стати сумішшю, яку організм просто не витримає. Особливо сильно при цьому можуть постраждати печінка і нирки.

Не підходить для закуски гостра їжа. Щедро приправлена перцем їжа не тільки погіршує стан сп’яніння, а й посилює вплив напоїв на слизові оболонки. При цьому можна навіть отримати опік!

Зовсім не доречні для закушування алкоголю і баштанні. При такому сумісництву організм почне в першу чергу перетравлювати продукт, що містить багато глюкози, – ту ж саму диню або кавун. Розщеплення спирту таким чином сповільнюється, а, значить, і вплив токсичних продуктів його розпаду при цьому теж виявляється більш тривалим, ніж могло б бути.

Джерело

Поділись


Новини партнерів