Медики підказали, як зберегти молодість обличчя

Помітно поліпшити стан шкіри – надати їй красивого і рівного відтінку, додати еластичності і гладкості – можна лише вживаючи кілька звичних дешевих продуктів. Експерти розповіли, що потрібно їсти, щоб отримати видимий ефект омолодження шкіри і зовнішності.

Морква. Медики запевняють: цей невибагливий коренеплід – один з найкращих продуктів для жіночої шкіри. У моркві міститься бета-каротин, який при засвоєнні організмом використовується для виробництва вітаміну А, відомого також як “вітамін молодості”. Приблизно через місяць вживання моркви шкіра набуває здорового золотистого відтінку і розгладжується. Головне – не переборщити!

Помідори. Потужний антиоксидант лікопін, що міститься в них, підсилює захист шкіри від ультрафіолетового випромінювання, а також інших шкідливих факторів впливу з навколишнього середовища.

Яйця. Вживання варених яєць робить шкіру більш стійкою до вікових зморшок. Курячі яйця, за словами вчених, гарантують запобігання в’ялості шкіри за рахунок високого вмісту в них лютеїну. Він допомагає на більш тривалий період часу зберегти пружність шкіри.

Ківі. Цей фрукт, який вже давно став для нас майже рідним, допомагає впоратися з тьмяним кольором обличчя, який старить багатьох жінок.

Риба. Дуже важливо для здорової і молодої шкіри їсти достатньо жиру. Кращим видом жирів для шкіри, за словами експертів, є ненасичені жирні кислоти. Їх вживання надає сильну протизапальну дію, що захищає шкіру від різних висипань. А один з основних джерел цих кислот – риба.

Горіхи. Отримувати ненасичені жирні кислоти можна і з горіхів. Мигдаль, волоські горіхи, кешью, фундук дуже корисні для здоров’я шкіри. Їх можна їсти як самостійний перекус, а можна поєднувати з іншими продуктами – сухофруктами і злаками.

Рослинні олії. Ще одне джерело ненасичених жирних кислот. Наприклад, лляна олія оцінюється фахівцями як гідна альтернатива дорогим і малодоступним морепродуктам.

Чорнослив. Вважається найкориснішим сухофруктом для боротьби з ознаками старіння. У його складі є антиоксиданти, які руйнують вільні радикали, активність яких в організмі веде до поломки і мутацій здорових клітин. Саме ці пошкоджені клітини сприяють прискореному старінню і утворенню зморшок.

Кисломолочні продукти. Відмінними борцями зі зморшками на обличчі є і кисломолочні продукти: кефір, кисле молоко, ряжанка, йогурти. Їх дія полягає в поліпшенні мікрофлори кишечника, що, в свою чергу, зміцнює імунітет, який і бореться з процесами старіння.

Селера. Чудодійний засіб для бажаючих мати бархатисту шкіру. Ефект досягається за допомогою натрію і калію, які в надлишку містяться в продукті. Спільно з водою вони оберігають від зневоднення. Введення селери в повсякденне меню дозволить забути про проблеми з сухістю шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів