Кардіологи назвали найшкідливіший напій для тіла людини.

Як об’єкт дослідження лікарі з Американської асоціації серця обрали дієтичну газовану воду на основі цукрозамінників.

Вчені з США кажуть, що потрібно повністю виключити зі свого раціону дієтичну солодку воду. Вона викликає ризик виникнення недоумства і інсульту.

– Якщо в день людина споживає одну банку газованої води, в якій немає цукру, то тим самим в три рази збільшує ризик виникнення інсульту. А в 2,9 рази підвищує ризик розвитку слабоумства, – заявив керівник дослідження в своєму звіті.

Всі знають, що дієтична газована вода замість цукру містить в собі підсолоджувачі на кшталт аспартаму (замінник цукру, харчова добавка E951). У тілі це з’єднання, наприклад, розпадається на фенілаланін (незамінна амінокислота), аспарагінову кислоту (одна з 20 протеіногенних амінокислот організму) і метанол (найпростіший одноатомний спирт, безбарвна отруйна рідина), токсичний для організму.

Аспартам може збиратися в головному мозку, що викличе аномальну активність нейронів. Він дає велике токсичне навантаження на печінку, а також сприяє акумуляції токсичних речовин в шлунково-кишковому тракті. Газована вода небезпечна і через підвищену кислотність, що викликає запалення, руйнування тканин, а значить і раннє старіння.

Поділись


Новини партнерів