Продукти, які краще за інших справляються зі спалюванням жирів

Вчені назвали п’ять продуктів, які краще за інших справляються зі спалюванням жирів, покращують стан лімфи і обмін речовин.

Людям, які страждають від зайвих кілограмів варто було б  їсти побільше артишоків. Артишок – це свого роду «овоч», але фактично, це кошик майбутньої квітки, який не розкрився. Багатий антиоксидантами і харчовими волокнами продукт допомагає тим, що змушує жовчний міхур краще працювати, значить їжа буде перетравлюватися краще. Крім того, артишок – хороший сечогінний і протинабряковий засіб, а ще він допомагає нормалізувати рівень холестерину, а значить – перешкоджає виникненню тромбів і інсульту.

Другим ефективними жироспалювачем є грейпфрут. У нього дуже маленька калорійність, що дуже добре для тих, хто прагне схуднути. Він також чудово стимулює травлення і стабілізує концентрацію цукру в крові. Ще рятує від переїдання, так як скорочує апетит. Шкірку цього фрукта навіть додають в чай, щоб поліпшити роботу кишечника. Натрій, що міститься в грейпфруті, має сечогінний ефект, що допомагає вивести з організму зайву воду, а значить і позбавляє від целюліту.

Добре допомагає прибрати зайві кілограми і молочна сироватка, так як має низьку калорійність. Вона збільшує м’язову масу і розганяє метаболізм. Молочна сироватка прекрасно усуває відчуття голоду і спраги. Цей продукт добре виводить з організму токсини і шкідливі речовини.

На четвертому місці стоїть зелений чай. У ньому міститься галлат епігаллокатехін, який оздоровить і очистить печінку. У зеленому чаї є багато різних корисних речовин: вітаміни групи В (практично всі), вітамін С, вітамін К, катехін, мідь, фтор, цинк. Чай допомагає їжі добре розщеплюватися в шлунку, виводить зайву воду з організму, знижує бажання з’їсти що-небудь солодке.

На п’яте місце експерти поставили каєнський перець. Він стимулює кровообіг, очищає артерії. Перець поліпшує травлення і виводить зайву рідину з організму. Капсацин, яким багатий перець, прекрасно спалює калорії. А мелений каєнський перець прекрасно знижує апетит.

Поділись


Новини партнерів