Найпростіший спосіб знизити ризик інсульту та інфаркту

2
1

Японські вчені отримали підтвердження того, що прийом декількох гарячих ванн на тиждень ефективно запобігає ризику розвитку найнебезпечніших судинних патологій – інсульту та інфаркту.

«Достатньо 5 раз в тиждень прийняти гарячу ванну, щоб захистити своє серце від інфаркту, а судини – від інсульту. Максимальний оздоровчий ефект досягається при температурі води 41 ° С », – повідомили японські фахівці з Ehime University.

Цей висновок було зроблено вченими після проведення експерименту за участю майже 900 чоловіків і жінок. Добровольці приймали ванни в середньому по 12 хвилин.

Заміри і аналіз біохімічних показників роботи організму в такі моменти показали: гаряча вода сприяє поліпшенню в кровопостачанні міокарда, зниження артеріального тиску. За словами лікарів, звичка ніжитися у ванні допомагає купірувати процеси, що ведуть до неприємного явища затвердіння стінок артерій, що підвищує загрозу утворення тромбів і закупорки судин.

Показово, що дані, отримані фахівцями з Японії, узгоджуються з недавно опублікованими результатами дослідження вчених з Брістольського університету (Велика Британія), які свідчать: відвідування сауни від 4 до 7 разів на тиждень на дві третини знижує ризик розвитку інсульту (чого не відбувається при більш рідкісних візитах в сауну).

Найдивовижніше, але наукові спостереження також виявили, що люди, які регулярно приймають гарячу ванну, в меншій мірі піддаються впливу стресів, а також частіше правильно харчуються в порівнянні з людьми, які цього не роблять.

Джерело

Поділись


Новини партнерів