Цей доступний продукт здатен покращити здоров’я кишечника

Білок чорної квасолі за своїм складом найбільше нагадує тваринний, тому продукт рекомендовано вживати людям, які відмовились від продуктів тваринного походження.

Бобові повільно проходять по шлунково-кишковому тракту, на відміну від простих цукрів, які моментально потрапляють в кров. Така стабільна робота шлунково-кишкового тракту забезпечує хімічний баланс і кількість корисних мікробактерії в шлунково-кишковому тракті. Немає різкого сплеску інсуліну в крові, перепадів апетиту. Так рослинні волокна і білки захищають від діабету 2 типу.

Бобові багаті розчинними волокнами, які не дають холестерину відкладатися в судинах. Рівень холестерину падає, знижується ризик серцево-судинних захворювань, в тому числі ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда.

Квасоля містить вітамін B6, які бере участь в утворенні корисних амінокислот, необхідних для роботи нервової системи. Чорна квасоля знижує ризик виникнення раку, особливо кишечника. У ній є протизапальні фітонутрієнти.

Які ж мінуси вживання квасолі?

Олігосахариди в складі квасолі викликають газоутворення.

Як вибрати чорну квасолю?

Сухі боби чорної квасолі продаються в пакетах і на вагу. Краще купувати розфасовані боби, менше шансів купити неякісний продукт. Боби не повинні бути вологими і потрісканими.

Консервована квасоля майже не поступається свіжій. Читайте все, що написано на упаковці: чим менше солі і консервантів, тим краще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів