Названі продукти, які шкодять здоров’ю судин

Закони Природи говорять про те, що в живому організмі, як і у будь-якій енергетичній системі, відбувається постійний обмін енергії: якась енергія входить, а якась виділяється.

Їжа – це енергія, що вводиться(як і світло, повітря, вода), а життєві прояви (теплота, дихання, рух, думка, виділення у вигляді вуглекислоти, сечі, фекалій, поту і т. д.) – це енергія, яка виводиться. Щоб бути здоровим, необхідно, щоб між енергією, що вводиться (їжею) і енергією, що виводиться(життєвими проявами) існував баланс, пише Майя Гогулан в книзі «Вилікуй систему кровообігу, і всі хвороби підуть».

Не секрет, що різна їжа може по-різному впливати на наш організм в цілому, і на капіляри і кров зокрема.

Їжа, шкідлива для судин і кровообігу

Їжа, що збільшує в крові небезпечний холестерол: яловичина, свинина, баранина, будь-яка смажена їжа; яйця, сметана, вершки, сири, морозиво, шоколад, кондитерські вироби, пальмова і кокосова олія.

Всі продукти, які містять насичені жири, а також печінку всіх видів тварин, включаючи велику рогату худобу і птицю, вершкове масло, ікра містять багато холестерину, а це означає, що ми ризикуємо захворіти серцево-судинними, нервовими, ендокринними, обмінними та будь-якими іншими хворобами аж до раку.

Їжа, що сприяє розвитку раку: м’ясо, жирна їжа, масла, що вживаються підігрітими або в надлишку, все смажене, жирне, солодке; їжа, в якій мало клітковини і харчових ферментів (тобто все, що піддається будь-тепловій обробці).

Їжа, що піднімає рівень цукру в крові: глюкоза, кукурудзяні пластівці, морква, мед, картопляне пюре, білий хліб, просо, білий рис, картопля, квасоля зелена, хліб, рис коричневий, банани, родзинки, гречка, спагетті, кукурудза, вівсянка, горох, картопляні чіпси, солодка картопля, горох сухий, апельсин і його соки, яблука, морозиво, молоко незбиране, йогурт, помідори, сочевиця, фруктоза, соєві боби, земляний горіх.

Але це далеко не так. Їсти треба те, що приготувала мати природа людині. Їсти вчасно і продукти в правильних поєднаннях.

Крім того, потрібно вживати в основному ту їжу, яка допомагає очищенню організму і його зціленню. Це натуральна, сира, природна їжа – фрукти, овочі, горіхи, тобто їжа, ідеальна для здоров’я і довголіття людини.

Їжа, корисна для капілярів

Їжа, здатна стримувати ріст холестеролу: квасоля, вівсянка, яблука, морква, оливкова олія, авокадо, мигдаль, волоські горіхи, часник, цибуля, особливо всілякі органічні продукти моря і риба, включаючи жирну; фрукти і овочі, зернові, багаті клітковиною.

Продукти, що знижують холестерол в крові: квасоля, сочевиця, сині баклажани, риба (підвищує рівень корисного холестерину), червоний виноград без кісточок, грейпфрут, мигдаль, волоські горіхи, вівсянка, оливкова олія, цибуля (сира, половинка цибулини в день), коричневий рис, ламінарія (морська водорість), з якої добувають йод, сою.

Їжа, яка допомагає організму перемогти небезпечний холестерол: усі яскраво-жовті і яскраво-зелені овочі і фрукти, лляна олія, горіхи, насіння і крупи, зерна і проросла пшениця, риба (особливо сардини і скумбрія), оливкова олія холодної вичавки, мигдаль і авокадо; потрібно різко обмежити вживання жирів, які легко окислюються, наприклад таких, як кукурудзяна і соняшникова олія.

Вчені стверджують – чим більше в продукті розчинної клітковини, тим значніше ефект зниження холестерину.

Вважається, що потрібно вживати не менше шести грамів розчинної клітковини в день: це допомагає нормалізувати небезпечний холестерол.

Їжа, жири якої захищають наші артерії, судини, капіляри від зашлакованості: лісові горіхи, авокадо, оливкова олія, мигдаль. Вони повинні бути присутніми в нашому меню щодня.

Харчові продукти, що рекомендуються при хворобі серця і судин: авокадо, оливкова олія, риба (попереджає інфаркт міокарда), часник (попереджає тромбоутворення), грейпфрут, перловка, горіхи – волоські, мигдаль; цибуля, гарбуз, солодка картопля, зелений чай.

Продукти, які допомагають знизити артеріальний тиск: селера, риба (в тому числі жирна), картопля біла, водорості.

Крім того:

Привчіть себе їсти без солі або вживайте сіль в дуже малих дозах.

Уникайте продуктів, що містять сіль.

Джерело

Поділись


Новини партнерів