Сезонні продукти, які оздоровлять серце

20 Oct 2008, Rome, Italy --- Raspberries at Campo de' Fiori Market --- Image by © Richard T. Nowitz/Corbis

Здоров’я серця багато в чому залежить від принципів харчування, яких ви дотримуєтесь.

Чорниця багата антоціанами і флавоноїдами, які ефективно розширюють судини і тим самим знижують артеріальний тиск. До того ж, позитивний вплив цих речовин на серцевий м’яз було доведено вченими з США, які виявили, що якщо людина з’їдає по склянці чорниці кілька разів на тиждень, то ризик серцевого нападу у неї знизиться на 35%.

Малина – ця ягода є природним антиоксидантом, який очищає і омолоджуючий організм, в тому числі і серце, зсередини.

До того ж, в малині міститься багато вітаміну С і клітковини, що корисно не тільки для імунітету і кишечника, а й судин. Виноград (особливо червоний) – чим темніший виноград, тим більше в ньому ресвератролу – речовини, що попереджає закупорку судин і утворення тромбів. Томати – багаті антиоксидантами, лікопіном і калієм, які разом забезпечують зниження навантаження на серце, очищають судини, виводять вільні радикали і покращують кровообіг.

Брокколі – дуже корисна капуста для серцевого м’яза, як і будь-який інший листовий овоч, наприклад, шпинат.

У цій капусті міститься комплекс мікроелементів, вітамінів, каротиноїдів і антиоксидантів, що гарантують потужну підтримку серцево-судинній системі. На сезонних продуктах не врато економити, адже вони принесуть організму тільки користь.

Джерело

Поділись


Новини партнерів