Чому чай і вино такі корисні для мозку?

Вчені з Ізраїлю з’ясували, що речовини, які містяться в цих напоях – прекрасні природні ліки для нервової системи.

Фахівці з Тель-Авівського університету провели дослідження, яке показало, що до складу чаю і червоного вина входять сполуки, які можуть блокувати утворення токсичних метаболітів, що викликають серйозні порушення психіки і розвитку нервової системи в цілому.

Дослідники з Ізраїлю займалися вивченням властивостей сполук, які містяться в зеленому чаї епігаллокатехін галлата (EGCG) і дубильної кислоти (міститься в червоному вині). Вони протестували вплив цих речовин на трьох метаболітах, які пов’язані з трьома вродженими метаболічними захворюваннями: кумулятивним тирозином, аденіном і фенілаланіном.

За словами дослідників, ці метаболіти серйозно впливають на розвиток нейродегенеративних порушень: коли вони накопичуються, то запускають дію в механізми формування амілоїдних структур, на зразок тих, що можна зустріти при хворобі Паркінсона і Альцгеймера. З’єднання, які входять до складу зеленого чаю і червоного вина ефективно блокують процеси утворення токсичних амілоїдних структур.

– Накопичення метаболітів може викликати серйозні порушення. Але для лікування деяких гірших хвороб природа сама створює для людини чудові ліки для лікування, – сказали вчені, які проводили дослідження.

Поділись


Новини партнерів