«Кукурудзяна смерть»: Заморожені овочі можуть бути смертельно небезпечними

З’ясувалося, що споживання замороженої кукурудзи здатне викликати захворювання, яке загрожує життю людини. Оголошено, що у Великобританії, Австрії, Данії, Фінляндії і Швеції вже були зафіксовані випадки «кукурудзяної» смерті.

З пересторогою для споживачів заморожених продуктів виступили співробітники британського міністерства охорони здоров’я. За їх словами, заморожена кукурудза може виявитися джерелом зараження лістеріозом.

«Лабораторні тести показали, що цей овоч є винуватцем значної частки випадків захворювання лістеріозом на континенті. Всього в Європі зафіксовано 47 випадків інфекції, при цьому помер кожен п’ятий який заразився на лістеріоз», – наводяться дані фахівців в The Daily Mail.

Експерт назвав харчовий продукт, який найбільше фальсифікують в Україні
Експерт назвав харчовий продукт, який найбільше фальсифікують в Україні
Викликають небезпечне захворювання бактерії лістерії, які у багатьох людей провокують відносно легкі розлади (наприклад, діарею). Але для людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей, літніх людей та вагітних жінок вони можуть насправді виявитися смертоносними.

Примітно, що лістерії того ж штаму, що були виявлені в замороженій кукурудзі, також виявилися виявлені в замороженому шпинаті і заморожених зелених бобах.

Повідомляється, що ці продукти поставлялися з заводу в Угорщині, де вже відрапортували про вилучення з продажу всієї замороженої овочевої продукції даного підприємства.

Джерело

Поділись


Новини партнерів