Три процедури, які шкодять жіночому здоров’ю

Догляд за жіночими статевими органами забезпечує не лише комфорт, а й здоров’я. Ми дізнавалась, які процедури можуть погіршити стан мікрофлори.

Видалення волосся

Незважаючи на те що в наші дні дуже багато жінок видаляють лобкове волосся, потрібно бути готовими і до небажаних наслідків цієї процедури. Волосся на інтимній зоні росте не без причини. Вульва без волосся вразлива для інфекцій, найпопулярніші з яких – це стрептококова інфекція і метицилін-резистентний Staphylococcus aureus.

Геніталії, з яких тільки що видалили волосся, уразливі ще й тому, що в результаті видалення на них утворюються мікротріщини і ранки.

Душ

Ні, ми не маємо на увазі перестати приймати душ, просто не потрібно направляти струмінь води собі в піхву. Ніякого спринцювання! Воно змиває необхідний організму захист і дозволяє збудникам інфекцій потрапляти всередину.

Струмінь води невеликого напору повинен бути спрямований зверху вниз, ні в жодному разі не всередину. Вода повинна бути теплою, але не гарячою і не холодною.

Їжа з сильним запахом і багато цукру

Часник, спаржа і каррі – це продукти, які славляться своїм умінням змінювати запах тіла, і ваша піхва не буде винятком. Надлишок цукру теж надає негативний ефект на жіноче здоров’я.

Цукор може збільшити ризик розвитку вагінальних інфекцій, таких як бактеріальний вагіноз і дріжджові інфекції. З раціону краще також виключити випічку на дріжджах і алкоголь.

Джерело

Поділись


Новини партнерів