4 кращих напої для серця

Вживання цих напоїв сприяє фізіологічним процесам, наслідком яких стають поліпшення в функціях судинної системи і міокарда.

Зокрема, одним з найбільш корисних напоїв для серця в світі вчені називають зелений чай. Медики рекомендують вживати його на рівні не нижче двох-трьох чашок в день.

Користь від вживання зеленого чаю в наступному: завдяки його вживанню зменшується концентрація холестерину в крові, підвищується захист організму від тромбоутворення і пов’язаних з цим процесом інфарктів і інсультів.

«Зелений чай містить антиоксиданти, що запобігають ризику розвитку ішемічної хвороби», – доповнюють наукові фахівці.

Також корисним для серцевого м’яза багато медиків вважають червоне вино – строго в помірній кількості. За їх словами, мінімальні дози алкоголю в певному сенсі відіграють роль тренажера для судинної системи, гальмуючи процеси накопичення холестерину і утворення тромбів.

Чудовим джерелом природних антиоксидантів і поліфенольних сполук, що поліпшують роботу серця і судин, є гранатовий сік. Пити його у великих кількостях не варто, так як в ньому для цього занадто багато біоактивних речовин. Вчені рекомендують випивати півсклянки гранатового соку один раз в день протягом трьох місяців, після чого слід робити перерву на місяць.

Нарешті, серце дуже «любить» каву. Останні наукові дослідження свідчать: вживання кави без цукру допомагає клітинам серцево-судинної системи швидше відновлюватися і сприяє зменшенню ризику виникнення інфаркту та інсульту, знижуючи його до 40%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів