Вчені розповіли про дієвий засіб від раку

Вчені з Каліфорнійського університету (США) висунули гіпотезу про те, що головний компонент популярної приправи – куркумін – може зупиняти зростання пухлин грудей і органів системи кровотворення. Дослідники заявили про те, що куркумін має властивість вступати в з’єднання зі специфічним ферментом DYRK2 – ця комбінована субстанція уповільнює активність ракових клітин, заважаючи їх швидкому зростанню і безконтрольному розмноженню в організмі.

Хоча куркумін і раніше згадувався представниками науки у зв’язку зі своїми протираковими ефектами, автори цієї роботи вважають, що він може бути в 500 разів потужнішим, ніж передбачалося досі.

“Лабораторні тести показали, що коли куркумін поєднується з лікарськими субстанціями для лікування специфічних різновидів пухлин крові, він значно посилює їх ефективність і навіть знижує побічні ефекти”, – висловилися наукові фахівці.

У тому, що куркумін може бути потужним складником ліків проти раку, вчених переконали експерименти на мишах. Було помічено, що під впливом куркуміну клітини раку переставали розщеплювати і знищувати інші клітини. Автори проекту відмічають, що подібний ефект забезпечується не за рахунок вживання куркуми, а при використанні куркуміну як інгредієнта саме лікарського засобу, в якому його концентрація може бути дуже щільною. Такий препарат проти раку на основі куркуміну вони і мають намір тепер розробити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів