Медики відкрили несподівано корисну властивість зубної пасти

Ми багато чули про те, що побутова хімія шкідлива для нашого здоров’я. Лякають, що навіть звичайне мило може нашкодити, а про зубну пасту взагалі говорили, як про спосіб переробки і продажу непотрібних хімікатів. Але на думку вчених у них також є корисні і навіть цілющі властивості.

Виявляється, що лише одне з’єднання, яке додають в мило, зубну пасту і деякі інші очищаючі вироби, може захистити людей від декількох небезпечних захворювань.

Таким чином, вчені прийшли до висновку, що триклозан в поєднанні з антибіотиком тобраміцином, який є в зубній пасті і інших виробах, має антибактеріальний та протигрибковий ефект.

Дане з’єднання може вбити до 99,9% біоплівок, які захищають бактерії Pseudomonas aeruginosa. А ці бактерії, як відомо, оселяються в легенях при кістозному фіброзі (муковісцидоз).

Відзначимо, то кістозний фіброз є спадковим захворюванням, при якому уражені залози зовнішньої секреції і властиві важкі порушення органів дихання.

У легенях при захворюваннях накопичується слиз, в якому добре існувати бактеріям. Саме ці бактерії досить складно вбити – через захист біоплівки. Навіть під час курсу лікування антибіотиками ці бактерії продовжують спокійно жити в організмі.

Однак тобрамицин і триклозан разом з іншими сполуками, особливо ефективні, адже вони знищують біоплівки, які підтримують існування бактерій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів