Для чого організму потрібен вітамін Е?

Американські дієтологи запевняють, що жителі США вживають вітамін Е у недостатній кількості.

Нестача цього вітаміну становить неабияку небезпеку для здоров’я, оскільки цей жиророзчинний вітамін володіє властивостями антиоксиданту, а також має протизапальну дію. Але тепер стало відомо, яким чином підвищити концентрацію вітаміну Е в організмі. Для цього достатньо всього лише додавати яйця в салат, що містить овочі яскравих кольорів.

Дослідження американських вчених показало, що якщо в овочі додають яйця, то абсорбція вітаміну Е організмом збільшується в 4 – 7 разів. При цьому в середню тарілку салату досить додати тільки три яйця. Це дослідження є відносно новим, оскільки, використовуваний тут метод оцінки ступеня абсорбції вітаміну Е організмом торкався реальні продукти харчування, а не харчові добавки, що містять потужні дозування цього нутриента.

Значною мірою людина отримує необхідну йому дозу вітаміну Е разом з продуктами харчування. Цей нутрієнт міститься в різних овочевих оліях, насінні і горіхах. Що стосується яєць, то вони містять необхідні нам амінокислоти, ненасичені жирні кислоти і вітаміни групи B. Вміст вітаміну Е в них не так багато. Але варто лише комбінувати яйця з овочами яскравих кольорів, як це допомагає посилити ступінь абсорбції вітаміну Е від цих овочів організмом людини. Таким чином, один продукт харчування різко підвищує харчову цінність іншого.

Джерело

Поділись


Новини партнерів