Вчені назвали 2 лікарські засоби для зупинки старості

Два вже існуючих медичних засоби можуть збільшити тривалість життя. Дослідники з’ясували, що пігулки для хіміотерапії при їх прийомі з певними перервами зупиняють процеси старіння.

Цілком можливо, що в аптеках вже продаються ліки, здатні збільшити тривалість життя і зміцнити здоров’я, як встановили вчені з Клініки Майо.

У міру старіння все більша кількість клітин в нашому організмі починає виділяти токсичні хімічні речовини, що викликають вікові хвороби, включаючи остеопороз, артрити і старече слабоумство.

Проте широко поширені при хіміотерапії ліки, а також рослинна харчова добавка вбивають ці клітини і позитивно впливають на фізичний функціонал людського організму. Приміром, зміцнюючи його спортивні показники і витривалість.

Автори дослідження сподіваються, що ця терапія протистоятиме цілому ряду вікових хвороб одночасно, і людям не потрібно буде проти кожної хвороби приймати окремі ліки. Саме тому результати цього дослідження називають вражаючими.

Правда, свої висновки вчені зробили на основі спостережень за лабораторними мишами, у яких істотно уповільнили процеси старіння. Досліди на людях ще попереду.

Клітини в організмі людини зазвичай діляться для того, щоб замінювати пошкоджені або мертві, або створювати нові клітини у міру зростання. Проте старіючі клітини більше не діляться і помирають, виділяючи токсичні хімічні речовини, що руйнують інші клітини.

У міру старіння кількість подібних клітин збільшується, це призводить до ушкодження тканин, запальних процесів і вікових хвороб на зразок старечого слабоумства і артриту. Саме на ці клітини вчені і впливали в ході свого експерименту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів