6 помилок, які нівелюють дію медикаментів

На жаль, іноді навіть найкращі та найдорожчі медикаменти не дають бажаних результатів. Якщо вам також доводилося стикатися з цією проблемою, проте ви так і не змогли зрозуміти, чому так сталося, рекомендуємо уважно прочитати цю статтю. У ній ми детально розповімо про основні помилки, які нівелюють дію медичних препаратів.

Коли ми хворіємо, то дуже часто покладаємо великі надії на чудодійний ефект медикаментів. Утім, іноді ми не отримуємо бажаних результатів навіть від найкращих та найдорожчих препаратів. Головна проблема полягає у тому, що пігулки не володіють магічними властивостями, тож вони не можуть вилікувати захворювання миттєво.

До того ж дуже часто ми самі припускаємося серйозних помилок, які нівелюють дію препаратів.

Уважно прочитайте цю статтю, адже у ній ми розповімо про несприятливі фактори, яких потрібно уникати під час лікування за допомогою синтетичних медикаментів.

Помилки, від яких медикаменти можуть втратити дію

1. Звертайте увагу на напої, які вживаєте під час лікування

продукти, від яких медикаменти втрачають дію

Насправді не всіма напоями можна запивати пігулки. Цієї помилки припускається чимало людей, не надаючи значення тому, який саме напій вони використовують для вживання медикаментів. Головна проблема полягає у тому, що деякі напої здатні знизити лікувальні властивості препаратів.

Для прикладу, кава та “Кока-Кола” призводять до швидкого розпаду ліків на окремі сполуки, через що вони втрачають здатність діяти на збудників захворювання. Вірте чи ні, але чаєм також не варто запивати пігулки, адже він сповільнює процес засвоєння медикаментів організмом.

Зверніть увагу, що більшість ліків не можна поєднувати з молоком, адже цей продукт нівелює лікувальний вплив препаратів. Лікарі також не рекомендують запивати пігулки апельсиновим соком.

Саме з цих міркувань ми рекомендуємо всі медикаменти запивати виключно чистою питною водою кімнатної температури. Винятки можна робити тільки у тому випадку, якщо на пакуванні ліків вказані інші рекомендації.

2. Під час вживання медикаментів необхідно ретельно підбирати продукти до свого раціону

Не забувайте, що деякі медикаменти втрачають свою лікувальну дію у разі змішування з певними харчовими продуктами. Для прикладу, більшість пігулок не можна приймати під час їжі. Ба більше, не варто змішувати ліки з продуктами, що містять багато клітковини.

Вірте чи ні, але клітковина має здатність виводити з організму корисні речовини, які потрапляють у нього разом з лікувальними засобами.

Ось низка харчових продуктів, від яких краще відмовитися на час терапії:

  • Вівсянка
  • Цвітна капуста
  • Ягоди
  • Зелені листові овочі
  • Гарбуз
  • Бобові
  • Гриби
  • Вироби із пшеничного борошна.

Власне, дуже часто після тривалого лікування необхідно ще якийсь час дотримуватися суворої дієти, якщо ви хочете прискорити процес одужання.

3. Нерегулярне вживання медикаментів

як правильно приймати медикаменти

Якщо лікар призначив вам певні медикаменти, необхідно сумлінно дотримуватися рекомендацій спеціаліста та встановленого ним розкладу вживання ліків. Особливо уважними та обережними потрібно бути під час лікування за допомогою антибіотиків.

Не забувайте, що для ефективності такої терапії необхідно підтримувати належний рівень антибіотиків в організмі. В іншому випадку вам однозначно не вдасться досягнути бажаного ефекту.

Пропускати рекомендований час для вживання медикаментів не варто, тож якщо ви боїтеся забути про необхідний інтервал між прийняттям ліків, радимо встановити нагадування на телефоні або зробити нотатку у записнику.

4. Не варто змішувати різні медикаменти

Якщо лікар призначив вам не один, а декілька препаратів, краще робити невеликий інтервал між вживанням ліків. Не всі медикаменти можна приймати одночасно, адже один з них може погіршити корисні властивості іншого. Найкраще робити щонайменше півгодинну перерву між пігулками.

5. Не кидайте лікування на півдорозі

приймати медикаменти регулярно та послідовно

Навіть якщо на якомусь етапі вам стало краще, не варто завчасно радіти та припиняти курс лікування. Ми часто залишаємо терапію на півдорозі, сподіваючись зекономити час та гроші. Запевняємо вас, що цього робити не варто, адже таким чином ви збільшуєте шанси того, що хвороба швидко повернеться.

Для отримання позитивного ефекту необхідно вживати медикаменти рівно стільки часу, скільки вам призначив лікар. Тільки таким чином ви зможете повністю усунути всі неприємні симптоми та уникнути рецидиву.

6. Не займайтеся самолікуванням

Якщо після необхідних аналізів та обстежень лікар призначає медикаменти, рекомендуємо сумлінно дотримуватися всіх його рекомендацій та повністю пройти курс лікування. Гомеопатичні препарати не завжди є ефективними, тож вони можуть не дати бажаного результату.

Не варто займатися самолікуванням та на власний розсуд замінювати призначені лікарем медикаменти на альтернативні препарати або гомеопатичні засоби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів