Жіноча інтимна гігієна: 5 найпоширеніших помилок

Здавалося б, невже можна неправильно … митися? Насправді деякі представниці прекрасної статі навіть не здогадуються, що здійснюють грубі помилки в догляді за інтимною зоною, які часом можуть призвести до дуже сумних наслідків.

Головні жіночі помилки в інтимній гігієні:

  • Глибоке підмивання.  Якщо вас цього не навчили в дитинстві, говоримо ми: змивати захисне мастило внутрішньої частини вагіни не рекомендується, так як таким чином інтимна зона буде більш схильна до різних заражень і інфекцій. Більш того, при прийомі душу необхідно направляти струмінь так, щоб вода стікала зверху вниз, а не потрапляла безпосередньо в інтимну зону.
  • Використовувати гель для душу або мило в інтимній гігієні. І не варто думати, що колись люди користувалися простим милом без наслідків для жіночого здоров’я. Необхідно вибирати спеціальний засіб для інтимної гігієни, при цьому враховуючи вікову категорію: для дівчаток до 12 років, дівчат постарше і жінок після 45 років. Нехтуючи цим правилом і користуючись звичайним гелем для душу або милом, ви свідомо порушуєте природну мікрофлору інтимної зони, що в результаті може сприяти появі свербіння, неприємного запаху, аномальних виділень або роздратування.
  • Використовувати мочалку в інтимній гігієні. Мочалка призначена для більш грубої шкіри тіла – на руках, ногах, спині. Але використовуючи мочалку в інтимній гігієні, ви можете пошкодити ніжну шкіру і слизову оболонку, що цілком може викликати запалення.
  • Загартовуватися в інтимній зоні. Загартовування само по собі дуже спірне питання, але підмивання холодною водою часто призводить до запалення сечостатевої системи. Гінекологи рекомендують підмиватися виключно теплою водою. Ви знаєте, що таке цистит? Воно вам треба?
  • Сон в трусиках. Готуючись до сну, необхідно знімати не тільки бюстгальтер, але і трусики, і це не рекомендація, відправлятися в ліжко в білизні (мова не йде про нічних сорочках і піжамах) категорично заборонено. Як стверджують медики, сон в трусиках сприяє розмноженню хвороботворних бактерій, і радять позбавлятися від нижньої білизни на ніч, щоб дати відпочити інтимних частин тіла.

Якщо ви відчуваєте свербіння або інший дискомфорт в інтимній зоні, неприємний запах – негайно зверніться до лікаря, який допоможе вам швидко і ефективно позбутися від проблеми. Самолікування і відтягування візиту до лікаря може привести до серйозних наслідків, про які ви могли б і не дізнатися, вирішивши проблему на самому початку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів