У клініках розвинених країн цього нема: Супрун кепкує зі ще одного міфу

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун розвіяла ще один міф. Вона переконана, що у лікарнях не потрібно одягати бахіли. Принаймні у більшості випадків, коли цього вимагають працівники медзакладу.

“Ніколи не розуміла, чому в багатьох українських лікарнях усіх відвідувачів змушують одягати бахіли. Інколи навіть категорично забороняють заходити без них у медзаклад. Крім того, бахіли зазвичай не безкоштовні – їх пропонують придбати в найближчій аптеці”, – повідомила міністерка.

За її словами, у клініках розвинених країн ви навряд побачите людей, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря у бахілах. Більше того, у жодних нормативних документах в Україні немає вимог, які зобов’язують пацієнтів та відвідувачів носити бахіли в усіх приміщеннях лікарень.

“Єдині місця в лікарні, де варто їх носити, операційні та приміщення, які потребують асептичних умов – тобто там проводяться інвазивні втручання й існують ризики виникнення і передачі інфекції. Адже використання бахіл може забезпечити мінімальний фізичний бар’єр від мікроорганізмів”, – констатує вона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів