Лікарі розповіли, кому краще не вживати помідори

Смачні червоні ягоди, які ми так звикли додавати в салати, насправді підходять не всім. Помідор – це одна з найулюбленіших літніх ягід. Він соковитий, смачний і підходить практично до будь-якої страви. Однак їсти його можна далеко не всім. Саме тому сьогодні ми розповімо про шкоду томатів. Кому не можна їсти помідори?

Хвороби жовчних шляхів Помідори викликають сильний жовчогінний ефект, тому вживати їх варто з великою обережністю. Дієтологи все ж радять повністю відмовитися від цієї ягоди. Особливо небезпечні томати для людей з каменями в жовчному міхурі або жовчних шляхах. Кілька шматочків помідора можуть спровокувати сильний напад.

Алергія Якщо ти алергік, то від помідорів також варто утриматися. У когось може початися реакція через органічні кислоти,  що містяться в продукті, а у когось – через хімікати, якими обробляють ягоди, щоб захистити їх від шкідників.

Хвороби нирок У помідорах міститься щавлева кислота, яка негативно впливає на водно-сольовий баланс організму. Варені і консервовані томати можуть спровокувати утворення каменів в нирках. Тому не захоплюйся томатами, краще з’їж огірок.

Проблеми з суглобами І знову вся справа в щавлевій кислоти. Якщо її концентрацію в організмі перевищено, то можуть виникнути сильні болі. Тому віддай перевагу кільком помідорам чері.

Виразка або гастрит Якщо у тебе підвищена кислотність – відмовся від солоних і маринованих помідорів. Та й свіжими краще не захоплюватися, так як це може спровокувати загострення захворювання. Якщо воно почалося, то повністю виключи помідори зі свого меню.

Як правильно їсти помідори

Все ж користь помідорів незаперечна. Вони не тільки смачні, але і корисні, оскільки містять безліч вітамінів і кислот. Серед них вітаміни A, B2, B6, PP, E, а також дуже рідкісний вітамін К, яблучна, лимонна і винна кислота. Однак при всій своїй універсальності помідор не можна поєднувати з багатьма продуктами.

Помідор до м’яса або риби, а вранці яєчня з червоною ягодою … Те, що ми звикли їсти регулярно, насправді завдає більше шкоди, ніж користі. Вчені вже давно встановили, що не можна змішувати огірки і помідори, так як це викличе тільки розлад кишечника. По-перше, варто відмовитися від бутерброда зі свіжого хліба з помідором. Між ними бажано зробити перерву в кілька годин. По-друге, томатний сік – це їжа. Тому запивати ним щедру трапезу не варто, адже це може спровокувати метеоризм і важкість у животі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів