Як зберегти зуби здоровими до старості?

Проблеми з зубами – вкрай неприємна річ. Однак, чим старше ми стаємо, тим частіше нам доводиться з ними стикатися. Не варто сподіватися лише на вік, адже багато в чому зубний біль в похилому віці виникає через те, що більш молоді роки ми мало стежили за здоров’ям порожнини рота. А тим часом існують кілька простих правил, які допоможуть вам зберегти здорові зуби до самої старості.

Так, наприклад, не варто забувати, що в світі існують дантисти. Так, можливо, зараз ви не відчуваєте проблем із зубами і не вважаєте за потрібне ходити до лікаря без приводу, однак робити це дуже важливо. Каріозний процес розвивається лише за півроку, тому до стоматолога слід навідуватися як мінімум два рази на рік, а краще частіше. Фахівець зможе визначити розвиток карієсу на ранніх стадіях і не допустити неприємних наслідків для вашого здоров’я.

Крім цього, важливо правильно чистити зуби. Робити це потрібно як мінімум два рази на день, а обов’язкову чистку після кожного прийому їжі можна замінити на ополіскувач для порожнини рота. Чистити зуби слід рухами від основи до кінчика. Також не забувайте про очищення щік і язика.

І не думайте, що якщо будете натирати зуби протягом 15 хвилин, то вони стануть білішими. Навпаки, занадто довга чистка зашкодить емалі.

Звичайно, правильне чищення не може відбуватися без грамотно підібраних щітки і зубної пасти. З цього питання можна також звернутися до стоматолога.

Нарешті, дуже важливо мінімізувати вживання цукру і різних кислот, а також виключити сильну механічну дію на зуби. Пам’ятайте, що правильне харчування позначається на всьому стані людини, в тому числі і ротової порожнини.

Всі ці нехитрі правила допоможуть вам зустріти старість зі здоровими зубами

Поділись


Новини партнерів