Як вилікувати мігрень без таблеток

Багато жертв мігреней застосовують болезаспокійливі ліки. Крім того, люди прагнуть перебувати в тихих приміщеннях, ізольованих від яскравого світла і стороннього шуму.

Однак, наукові дослідження підтвердили, що деякі засоби з арсеналу народної медицини можуть допомагати при мігрені. Зокрема, обстеження пацієнтів виявило знижений рівень магнію, який можна заповнити різними способами, включаючи харчові добавки та спеціальні продукти харчування. Магній є натуральним м’язовим релаксантом, тому його ефективність при лікуванні мігрені цілком зрозуміла.

Часом ефективними можуть бути ефірні олії лаванди і перцевої м’яти. Вони охолоджують шкіру, а дослідження підтвердили здатність цих масел стимулювати приплив крові до чола. Крім того, олія перцевої м’яти полегшує м’язові скорочення. Олію лаванди використовують для регулювання настрою і як седативний засіб. Найкраще помістити кілька крапель цих ефірних олій на долоні і масажними рухами втирати їх у лоб або шию.

Спробуйте вправи на зразок напруги шиї або плечей хоча б один раз протягом години. Бажано, щоб тривалість цих вправ становила не менше 30-40 секунд. Не забувайте про те, що організм потребує регулярного зволоження при будь-яких різновидах головного болю. Такі напої, як кава, солодкі соки і алкоголь, призводять до зневоднення, через що інтенсивність мігрені посилюється.

Джерело

Поділись


Новини партнерів