Ці три способи вбережуть твою сім’ю від шкідливих хімікатів

На жаль, часи, коли курочки безтурботно бігали по городу і харчувалися зерном і зеленою травичкою, закінчилися. Тепер м’ясо птиці потрапляє до нас з величезних птахофабрик, де курей та індиків годують комбікормами та гормонами. А якщо птахи хворіють, то їх, як і людей, лікують всілякими антибіотиками, які залишаються в організмі ще протягом 7-10 днів після застосування.

Але так як дізнатися у виробника, коли пернатим робили ін’єкції, простим смертним нереально, краще перестрахуватися і зробити все можливе, щоб мінімізувати шкідливий вплив накопичених в курятині речовин на організм. Звичайно, очистити м’ясо від гормонів і медикаментів на 100% не вийде, але все ж від більшої частини токсинів можна позбутися.

Як очистити курку від антибіотиків

Спосіб № 1. Відваривши курячу тушку, позбудьтеся від курячого бульйону. Повірте, якщо курка не вирощена вами або вашими родичами на правильному харчуванні, ніякої користі від цього бульйону ви не отримаєте. У кращому випадку він просто не нашкодить організму.

Спосіб № 2. Не готуйте курку цілком! Уважно виймайте нирки і печінку, в яких накопичується найбільше токсинів. Видаліть курячу гузку і шкіру, тільки після цього можна приступати до приготування.

Спосіб № 3. Приготуйте розчин: на 1 л чистої води візьміть 2 ст. л. солі і сік половини лимона. Замочіть курку в отриманій рідині мінімум на 2 години. Потім злийте стару воду, зробіть новий розчин і знову замочіть птицю на 2 години.

Також м’ясо можна вимочувати в мінеральній воді. Цей прийом не тільки зведе до мінімуму вміст антибіотиків і гормонів в м’ясі, а й гарненько розм’якшить курятину. Після тривалого замочування можете сміливо приступати до приготування курячої грудки, вийде неймовірно смачно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів