Мрієш про розкішне волосся? Почни їсти ці продукти!

Наша краса залежить не тільки від того, які процедури ми робимо і які косметичні засоби використовуємо, але і від того, що ми їмо. У нашій добірці – 5 простих продуктів, які повинні з’явитися в твоєму раціоні, якщо ти мрієш про розкішне волосся.

Банани

Вони діють на волосся головним чином за рахунок наявності вітамінів групи В. Дієтолог Ксенія Селезньова розповідає: «Крім харчових волокон і вітамінів, банани містять біотин, який необхідний нам в принципі для здоров’я, в тому числі для здоров’я нашого волосся. Його називають мікровітаміном або вітаміном В7. І дефіцит біотину може призводити організм до окислювального стресу, який пов’язаний з процесами старіння організму» . І не варто боятися нібито високої калорійності бананів. В одному банані всього 90 кілокалорій. Шкоди фігурі цей фрукт точно не завдасть.

Гарбузове насіння

Ще один важливий для волосся мікроелемент – цинк. Його нестача в організмі позначається не відразу, але в підсумку він може привести до випадіння волосся або навіть облисіння! Звичайно, цей елемент у великій кількості міститься ще в устрицях, але дозволити їх собі може не кожен через високу вартість, а гарбузове насіння може стати чудовою альтернативою. Тим більше що додавати його можна в різні страви або вживати як окремий перекус. У звичному нам насінні соняшнику цинку набагато менше. Воно менш корисне і більш калорійне. Тому вибір варто робити саме на користь гарбузового насіння.

Висівки

Третій продукт в нашому корисному списку – висівки. Оболонка зерна, яка стає відходами при виробництві борошна вищого гатунку, насправді критично необхідна організму в цілому і волоссю зокрема. Трихолог Ольга Кохас розповідає: «По-перше, вони містять вітаміни групи В. Це дуже добре. Тому що група В – це вітамін росту В6, вітамін В1 впливає на всякі процеси в м’язовій системі. Але взагалі, основна їх функція – це очищення… І в принципі висівки повинні бути в раціоні кожної жінки». Кожен день – по ложці висівок! І це нескладно, адже варіантів вживання – маса. Можна додавати в кефір або йогурт, можна замішувати в салат або навіть в супи і котлети. Звичайно, найкраще вживати їх в чистому вигляді, але це, правда, не надто смачно, так що наполягати не будемо”.

Печінка

У багатьох жінок в організмі не вистачає заліза – це пов’язано з їх природними циклами втрати крові. І на стані волосся це відбивається неминуче, особливо якщо нестача сильна і вона вже привела до розвитку залізодефіцитної анемії! Хворобу, звичайно, в разі її виникнення треба лікувати, і лікар, швидше за все, порекомендує, крім усього іншого, додати в раціон печінку, яка, як і червоне м’ясо, містить багато заліза – причому такого, яке організму легко засвоїти. Лікарі впевнені, що при нестачі заліза в організмі волосся починає випадати, саме тому експерти рекомендують хоча б раз в тиждень вживати печінку і червоне м’ясо. Однією з функцій печінки в організмі і людини, і тварин є кровотворення, саме тому там і багато заліза – особливо цим відрізняється яловича печінка! Звичайно, сучасна дієтологія вчить нас, що кількість тваринних продуктів в раціоні потрібно обмежувати – це добре і для здоров’я, і для фігури. Але повний перехід на рослинну дієту, тим більше не дуже різноманітну, може привести до негативних наслідків.

Яйця

Те ж саме стосується і яєць! Їх варто їсти регулярно. Це взагалі безумовний рекордсмен нашого списку за своїми дієтичним показниками. Для волосся необхідний в першу чергу жовток, який містить вітаміни А , Д , Е і все ту ж групу вітамінів В. А ось зовнішнє використання яєць наукової основи під собою не має. Як кажуть фахівці, користь відомого « бабусиного» рецепту чудотворної яєчної маски для волосся – не більше ніж міф.

Поділись


Новини партнерів