Дієта космонавтів: 10 днів – мінус 10 кг!

Вам не доведеться діставати тюбики з гелевими концентратами, оскільки ця дієта не має нічого спільного з раціоном харчування космонавтів на орбіті. А назву таку вона отримала, мабуть через те, що зайва вага втрачається дуже стрімко: по 1 кілограму в день. У тілі відчувається легкість на межі невагомості!

Дієта триває 10 днів і передбачає серйозні обмеження в меню, піти на які здатні тільки жінки з витримкою космонавта. Але заради шикарного дефіле в купальнику можна і потерпіти якихось 10 днів!

Принцип дії дієти

Раціон дієти космонавтів досить аскетичний і майже повністю складається з білкових продуктів. Клітковина і вуглеводи при цьому якщо не виключаються повністю, то зводяться до мінімуму. Ефект зниження ваги відбувається, в першу чергу, за рахунок різкого зниження добової кількості калорій (до 1000 ккал в день). Ну а по-друге, білкове харчування сприяє швидкому схудненню без шкоди для м’язів.

Чотириразове харчування передбачає перекушування у вигляді склянки нежирного кефіру між основними прийомами їжі. Крім вуглеводів з раціону необхідно виключити сіль, цукор, всі приправи і прянощі.

Меню космічної дієти

Сніданок
200 мл кефіру + 1 відварене яйце

Обід
300 г вареної курки без шкіри + 500 мл курячого бульйону

Полудень
чашка зеленого чаю без цукру і молока

Вечеря
200 мл кефіру + 200 г нежирного сиру

Важливі примітки

Меню дієти можна урізноманітнити капустяним салатом на обід або вечерю, а також цитрусовими. Щоб полегшити дотримання дієти, через день курку можна замінювати відвареною нежирної рибою (минтай, хек). Але ви повинні розуміти, що відхилення від прописаного меню вплине на швидкість зниження ваги.

Протягом всього терміну дотримання дієти приймайте комплексно вітаміни і мінерали.

Заняття портом на цей термін доведеться залишити, побережіть сили. Але щоб продукти розпаду виводилися з організму на колишньому рівні, почніть більше ходити, а також пийте багато води (до 2 л в день).

На 7-й день дієти стрімка втрата ваги може сповільнитися або зовсім зупинитися. Радимо перед початком дієтичного челенджа зняти мірки обхвату рук, талії, ніг, стегон, тому що може статися так, що вага стоїть, а обсяги тануть.

Важливо! Захоплення низькокалорійними білковими дієтами загрожує кетоацидозом – серйозним збоєм в обміні речовин. Такій дієті дозволено слідувати не частіше одного разу на рік при відсутності будь-яких хронічних захворювань. В іншому випадку радимо підшукати більш щадні варіанти схуднення.

До нормального харчування повертайтеся поступово. Кількість спожитих калорій збільшуйте плавно, також плавно вводьте в раціон клітковину. Про старі харчові звички краще не згадуйте: ковбаса, напівфабрикати і чіпси нехай залишаться у минулому, як і зайві кілограми. Інакше навіщо було так мучитися?

Джерело

Поділись


Новини партнерів