Медики назвали найкорисніший напій в спеку

Брак кисню і задушливе розігріте повітря провокують різні нездужання – слабкість, сонливість, запаморочення. Все це ознаки печінки, нирок і мозку, які страждають від спеки і гіпоксії серця. Як же допомогти своєму організму?

Лікар-дієтолог Вікторія Савицька порекомендувала в спекотну літню погоду пити відвар з липи. Цей напій, на думку фахівця, ідеально підходить для того, щоб допомогти організму без втрат пережити літні «катаклізми».

Зокрема, відвар з квітів липи чинить позитивну дію на головний мозок і внутрішні органи – при цьому він абсолютно нешкідливий і підходить для щоденного застосування. Такий напій (у вигляді не надто міцного відвару) підходить навіть маленьким дітям.

«Охолоджений відвар липи застосовують для відновлення нервової системи і серця при серцевій недостатності, а також в якості легкого натурального заспокійливого і снодійного», – розповіла фахівець.

Лікар нагадала, що спекотна погода може бути особливо небезпечною при схильності до аритмії і стрибків тиску, при серцевих недугах і інших захворюваннях хронічного характеру. Для того, щоб допомоги слабкому організму існує багато препаратів, але експерт підкреслила: приймати їх потрібно тільки після консультації з лікуючим фахівцем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів