3 небезпечні дієти: чого не треба робити під час схуднення

Більшість дівчат хоч раз пробували сидіти на дієті. Для деяких дієта не увінчалася успіхом. Вага залишалася незмінною або швидко набиралася після дієти, а у деяких з’явилися проблеми зі здоров’ям. Так ось, якщо у вас так було або ж ви замислюєтеся про дієту, ознайомтеся з порадами дієтологів і лікарів.

Найнебезпечніші дієти (про це говорять і лікарі, і дієтологи) – незбалансовані. Саме вони можуть завдати великої шкоди організму. Іноді люди настільки порушують свій обмін речовин, що потім вивести з цього стану неможливо. Ми зібрали всі «За» і «Проти». Так що ось три найнебезпечніших дієти:

Дієта Мерилін Монро

Гастроентеролог Тетяна Рубан в своїх численних коментарях наголошувала, що ця дієта небезпечна для багатьох дівчат. Ви можете дуже швидко позбутися від зайвих кілограмів. Але до цього дізнатися на власному досвіді, що таке жовчо-кам’яна хвороба. І не факт, що зможете утримати ту вагу, до якої прийшли за допомогою цієї дієти.

Гастроентеролог Тетяна Рубан розповідає: Жовтки – дуже жовчогінний продукт. Великий відсоток населення навіть не підозрює, що у них є жовчі-кам’яна хвороба, адже коли людину нічого не турбує, до лікарів вона не звертається. А ось вип’є чоловік коктейль (склянку теплого молока, в яке вбивається два сирих яйця) і камінь, який знаходиться в жовчному міхурі почне рухатися, він може дійти до протоки з підшлунковою залозою і закупорити її. А потім – до виходу в дванадцятипалу кишку. Від цього настане некроз і шлункового міхура, і підшлункової залози, і масивне запалення дванадцятипалої кишки. Крім того, у такого коктейлю мало поживних речовин і через кілька днів такої дієти у вас навіть не буде сил, щоб встати з ліжка. Така дієта може не тільки спровокувати вихід каменів, але і їх появу в жовчному міхурі.

Лимонна дієта

Ця дієта передбачає, що за годину до сну потрібно з’їсти дрібно нарізаний лимон (з шкіркою). Добова норма калорій не повинна перевищувати 1000.

Гастроентеролог Тетяна Рубан коментує: У всіх в шлунку присутній певний відсоток соляної кислоти. І уявіть собі, що у вас є певний рівень цієї кислоти, рівень, до якого ваша слизова пристосувалася, а ви починаєте масивно щовечора додавати і підвищувати рівень соляної кислоти в шлунку. Подібне запалення називається гастритом. Спочатку утворюється виразка, а потім, якщо не закінчувати свої дієти, то може виникнути перфорація (утворюється дірочка і вміст шлунка витікає в черевну порожнину, дратує і виникає перитоніт). Багато з нас вранці п’ють воду з лимоном для стимуляції травлення. Неконцентрований лимонний сік допустимо вживати. Головне, не перестаратися з часткою лимонного соку на склянку води.

Дієта з дьогтем

Така дієта триває 40 днів, де перші 20 ви збільшуєте кількість крапель дьогтю, а наступні 20 – зменшуєте.

Гастроентеролог Тетяна Рубан каже: Дьоготь – різновид смоли, перероблена деревина. Від такої дієти може виникнути натуральна інтоксикація. Людину може весь час нудити, періодично може виникати блювота, головні болі, запаморочення. Коли дьоготь потрапляє в шлунок, то під впливом кислот звільняються токсичні речовини, зокрема канцерогени.

Якщо ви хочете схуднути, то повинні враховувати свої фізичні можливості. Пам’ятайте: Перед тим, як сісти на дієту треба звернутися до свого лікаря (ідеально, якщо ви порадитесь з дієтологом).

Не прагніть схуднути за короткий час. Тоді скоріш за все – зайва вага до вас повернеться.

Не обмежуйтеся дієтою. Підтримуйте тонус свого тіла – займайтеся спортом. Тоді ви не тільки схуднете, але і ваше тіло буде підтягнутим (а не в’ялим).

Записуйте все, що ви їсте за день. Тоді ви зможете рахувати калорії і усвідомлювати, скільки ви з’їли за день.

Дієта не повинна тривати довго. Вашому організму необхідний відпочинок, перепочинок.

Слухайте свій організм. Якщо відчуєте себе погано – зверніться до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів