Продукти, які прискорюють появу зморшок

Ці продукти присутні у щоденному раціоні багатьох людей.

Цукор

За словами вчених, солодке (не тільки цукор, а й підсолоджувачі) – це головний після ультрафіолету винуватець ранніх зморшок. У процесі засвоєння цукру виникає глікерування, через яке тверднуть і руйнуються молекули колагену і еластину, що відповідають за гладкість і пружність шкіри.

Найбільше цих елементів міститься на лобі, і у найактивніших ласунів на лобі можуть з’явитися особливо глибокі зморшки. Що стосується підсолоджувачів, то вони, як відзначають експерти, можуть стати причиною шкірних запалень і мішків під очима.

Молоко

Вживаючи молочні продукти, важливо стежити за тим, як на це реагує шкіра. У багатьох людей після “молочки” можуть виникати вугрІ і почервоніння, причому для цього не обов’язково володіти непереносимістю лактози.

Спеції

Пряна їжа активізує кровообіг. Люди з вродженою схильністю до куперозу можуть зіткнутися з появою специфічних проблем у зв’язку з розривом дрібних кровоносних судин, що не витримують активного кровотоку.

Кава і чай

Ці напої відносяться до діуретиків, тобто, що активують сечовипускання і таким чином сприяють обезводнення організму. Втрачаючи вологу, шкіра стає менш еластичною і схильною до пошкоджень. Протягом дня потрібно обов’язково пити чисту воду, це захищає шкіру від зневоднення.

Поділись


Новини партнерів