Кому категорично не можна вживати смородину?

Смородина дуже корисна для здоров’я людини ягода, але з кожного правила є винятки. В її складі багато вітамінів, лідируючу позицію серед яких займає ацетилсаліцилова кислота. Достатньо з’їсти 20 ягід смородини, і організм на добу насичений вітаміном С.

Також в ній є вітаміни РР, В, Е, К. Небезпеку представляє саме останній. Через його високий вміст, смородину не рекомендують вживати тим, у кого підвищене тромбоутворення в крові. З тієї ж причини ця ягода не рекомендується до вживання людям, якщо у них є схильність до підвищеного згортання крові.

Людям, які пережили інсульт або інфаркт, небажано вживати смородину. Через її властивості підвищувати рівень кислотності, її не рекомендується їсти, коли відбувається загострення шлунково-кишкових захворювань.

Також не варто перестаратися, якщо хочете нагодувати смородиною дитину. 100-відсотковий сік не можна давати дітям, краще його розбавити водою і давати маленькими порціями. У зворотному випадку може наступити алергічна реакція.

У всіх інших випадках смородина – це справжній літній подарунок природи. Він багатий на корисні речовини, має насичений смак. Їжте смородину на здоров’я!

Джерело

Поділись


Новини партнерів