Ця звичайна рослина зможе суттєво покращити ваше здоров’я

Кріп відомий своєю здатністю посилювати апетит, тому його і використовують при приготуванні різних страв. У ньому містяться ефірні олії, які мають стимулюючий вплив на травну систему, а також підсилюють перистальтику кишечника. В результаті, у людини зменшується кількість проблем з травленням. Жінки можуть отримати користь від кропу, оскільки він давно використовується для регулювання менструальних циклів і запобігання болю при менструаціях. Ефективність кропу в цьому питанні була підтверджена в ході наукового дослідження в 2006 році.

У кропі містяться речовини, що дозволяють боротися з вільними радикалами, які формуються в організмі в ході природних фізіологічних процесів. Кріп допомагає молекулам антиоксидантів прив’язувати себе до тих самих вільних радикалів. З давніх часів кріп використовується в якості дезинфікуючого засобу. Ще в Давньому Єгипті його застосовували для боротьби з інфекціями. Дослідження показують, що ефірні олії ефективні проти деяких штамів бактерій і грибків.

У цих самих ефірних оліях містяться компоненти флавоноїди і монотерпени, у яких є активна антибактеріальна дія. Саме тому кріп використовують для боротьби з діареєю. З його допомогою також можна знизити рівень “поганого” холестерину, а за рахунок компонента евгенолу, який активно використовується в анестезії та антисептику, кріп також впливає на ключові ферменти метаболізму цукру. Ось що робить його незамінним для жертв діабету другого типу. Нарешті, дослідження показали, що кріп зменшує рівень неприємного запаху з рота і навіть бореться з безсонням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів