Супова дієта для швидкого спалення жиру

Вірте чи ні, але буває супова дієта. Ба більше, щороку її популярність шалено зростає серед тих, хто мріє про ідеальні форми.

Жодної магії чи хитрощів у такому способі харчування немає. Головний секрет успіху супової дієти – це те, що до її складу входять супи з потужними сечогінними та очищувальними властивостями. Саме тому за умови дотримання такого раціону можна не тільки скинути кілька зайвих кілограмів, але й вивести з організму токсини та інші шкідливі відходи.

Звісно, окрім очищувальних супів у вашому раціоні мають бути присутні й інші корисні продукти. Повірте, якщо ви будете ретельно дотримуватися супової дієти, то вже за короткий час зможете позбутися кількох кілограмів.

Зверніть увагу, що супова дієта підходить винятково для екстрених ситуацій, коли ви намагаєтеся покращити свої форми для певної важливої події. Не варто дотримуватися такого стилю харчування довше семи днів, адже це небезпечно для здоров’я.

Якщо ж ви не збираєтеся зупинятися на шляху до ідеальної фігури та плануєте худнути далі, можна чергувати тиждень супової дієти з тижнем звичайного здорового раціону.

Інгредієнти супу для швидкого спалення жирів

Для того, щоб приготувати смачний та корисний суп для схуднення та спалення жирових відкладень, вам знадобляться такі продукти:

  • 6 великих цибулин
  • 2 болгарські перці середнього розміру
  • 1 пучок селери (тільки стебла)
  • 6 середніх томатів (або 1 банка томатів, консервованих у власному соку)
  • 1 невелика банка готового курячого бульйону
  • 1 качан капусти
  • дрібка солі

Спосіб приготування супу для детоксикації організму

рецепти супів для схуднення

Готувати цей корисний суп зовсім нескладно.

  1. Перш за все налийте у велику каструлю воду, покладіть її на плиту та доведіть воду до кипіння.
  2. Поки вода гріється, ретельно помийте та наріжте всі овочі.
  3. Щойно вода у каструлі почне закипати, додайте у неї всі нарізані овочі та варіть їх на малому вогні до повної готовності та м’якого стану. Перед завершенням приготування приправте страву сіллю.
  4. Готовий суп можна зберігати у холодильнику до семи днів. Вживати його можна як у холодним, так і гарячим.

Як правильно харчуватися на суповій дієті?

Щойно суп буде готовим, можна братися за внесення змін до раціону. Тривати супова дієта повинна не більше ніж сім днів. Ось приблизне меню на тиждень дієти:

  • День 1: впродовж дня потрібно харчуватися лише супом. Можна їсти сезонні фрукти у будь-якій кількості (окрім бананів). Пити можна каву та чай без додавання цукру.
  • День 2: окрім супу у цей день можна їсти будь-які овочі необмежено.
  • День 3: цей день є більш різноманітним, адже дієтичний суп можна доповнити будь-якими овочами та фруктами.
  • День 4: смачний день, адже крім супу можна пити натуральний банановий коктейль (пюре зі свіжих бананів, знежирене молоко та натуральний підсолоджувач).
  • День 5: цей день є неймовірно ситним, адже окрім супу дозволено впродовж дня з’їсти 500 г нежирного білого м’яса (наприклад, курятину, запечену у духовці або на грилі без шкіри) та 6 середніх томатів, приправлених орегано та сіллю.
  • День 6: цього дня вам вистачить тільки однієї тарілки супу. Впродовж решти дня можна їсти запечене у духовці або на грилі нежирне м’ясо та парові овочі у будь-якій кількості. Певні, цей день вам неодмінно сподобається, адже меню є досить ситним та різноманітним.
  • День 7: останній день дієти. З’їжте одну тарілку дієтичного супу та порцію нешліфованого рису. Впродовж цього дня також можна вживати свіжі овочі та фрукти необмежено.

Рецепт іншого дієтичного супу для швидкого спалення жирових відкладень

супова дієта для ідеальних форм

Якщо попередній суп для схуднення не припав вам до смаку, не варто передчасно засмучуватися та одразу відмовлятися від супової дієти. Ми пропонуємо чудову альтернативу, а саме рецепт іншого корисного супу, який допоможе вивести з організму токсини та скинути кілька зайвих кілограмів:

Суп для схуднення на основі курячого бульйону

Інгредієнти:

  • 5 морквин, нарізаних кубиками
  • 3 дрібно нашатковані цибулини
  • 1/2 кг бланшованих та очищених від шкірки томатів
  • 1 качан капусти
  • 1/2 кг зеленого горошку
  • 2 літри натурального томатного соку
  • 2 дрібно нашатковані зелені перці
  • 10 стебел селери разом з листям
  • 400 мл натурального курячого бульйону
  • сіль, перець та мелений часник за смаком
  • інша зелень, яка вам до вподоби (наприклад, кінза або петрушка)

Спосіб приготування:

  1. Помістіть моркву, цибулю, томати, нарізану капусту, зелені боби, перці та дрібно нашатковану селеру у велику каструлю.
  2. Додайте томатний сік та курячий бульйон. Долийте води рівно стільки, щоб покрити всі овочі.
  3. Приправте овочі спеціями за смаком.
  4. Варіть суп на малому вогні до повної готовності та м’якості овочів. Як і попередньому рецепті, цей овочевий суп для схуднення також потрібно зберігати у холодильнику, щоб подовжити його свіжість.

Чому супова дієта є такою ефективною?

Насправді жодних таємниць чи магії в ефективності цього стилю харчування немає. Секрет успіху супової дієти полягає у натуральності та поживній цінності її компонентів. Наприклад, капуста характеризується високим вмістом калію, сірки, кальцію та мінеральних солей. До того ж капуста є низькокалорійним продуктом, адже на 100 г цього овоча припадає тільки 40 калорій.

Цибуля здобула шалену популярність завдяки своїй здатності виводити з організму токсини та шкідливі відходи. Цей корисний овоч містить велику кількість води, сірки, калію та фосфору.

Томат – це не тільки неймовірно смачний, але й поживний продукт. До його складу входять калій та хлор у великій кількості.

Ще одним овочем, багатим на калій та хлор, є селера. До того ж, цей продукт характеризується високим вмістом сірки, міді, кальцію та натрію. Всі ці хімічні елементи допомагають відновлювати кислотно-лужний баланс в організмі. До того ж селера має здатність виводити з організму надлишок сечової кислоти.

Не забудьте порадитися з дієтологом або терапевтом, перш ніж братися за супову дієту. Повірте, думка кваліфікованого спеціаліста дуже важлива у цьому питанні. Таким чином ви зможете вберегти себе від можливих побічних ефектів чи негативних наслідків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів