Ці ягоди здатні оздоровити вашу печінку

Захворювання печінки вважаються одними з найпідступніших, тому як тривалий час розвиваються безсимптомно. За статистикою, про печінкову недостатність або цироз хворі дізнаються через 1-2 роки після того, як в печінці почалися незворотні процеси відмирання клітин.

Саме тому медики рекомендують піклуватися про здоров’я в цілому і про печінку зокрема. Для цього необхідно повністю переглянути свій раціон і виключити з нього шкідливі продукти, а включити побільше свіжих овочів, фруктів і ягід.

На ягодах вчені радять зупинити увагу, адже вони приносять багато користі печінці і всьому організму.

Які ягоди оздоровлюють печінку зсередини?

Вишня і черешня – найдоступніші для українців ягоди, завдяки яким можна нормалізувати роботу печінки. Вони знижують рівень холестерину в крові, мають легку сечогінну і жовчогінну властивості, а тому дуже корисні для печінки і травлення.

Малина – є потужним антиоксидантом, допомагає печінці регенеруватися і зберігати свою молодість. До того ж, в малині містяться кислоти, що усувають жирові клітини, а цю властивість вже можна назвати заходом профілактики ожиріння печінки.

Чорниця – ефективно очищує печінку від важких металів, токсичних та інших речовин, які завдають шкоди здоров’ю.

Решта ягоди, які не було перераховано вище, не можна назвати не корисними, навпаки, вони здатні поліпшити стан здоров’я, якщо їсти їх кожен день.

Обмежити вживання ягід лікарі радять тільки тим, у кого є проблеми з органами травлення, наприклад, шлунком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів