6 хвороб, які можна діагностувати, подивившись на руки

Ми навіть не надаємо значення, коли відчуваємо оніміння рук. Але якщо Ви помітили у себе цей симптом, то не запускайте ситуацію!

Наші руки працюють безупинно, можливо, тому ми не звертаємо уваги на те, що вони “говорять” нам про початок змін в організмі і ризик розвитку серйозних захворювань.
Якщо ми звернемо на це увагу, ми виявимо, що руки можуть багато що сказати нам про внутрішню роботу наших органів.

Сім хвороб, основні симптоми яких з’являються на руках:

1. Синдром кистьового тунелю

У наших руках є велика кількість нервів. Коли один з основних нервів притискається, ми відчуваємо болі в кисті – це називається синдромом кистьового тунелю. Цей синдром може бути результатом дій, що повторюються. Щоб цього не сталося, намагайтеся часто розтягувати м’язи рук.

2. Ушкодження хребта

Тепер погляньте на мізинець на лівій руці. Якщо він почне трястися, у вас можуть виникнути проблеми з хребтом – це може бути ушкодження нервів.

Один із способів виправити це – часто зупинятися і розтягувати спину. Йога і плавання – також відмінні способи, щоб змусити ваш хребет рухатися.

Щоб цього уникнути, будьте обережні, радимо не витрачати надто багато часу на сидіння, намагайтеся робити перерви для ходьби і розтяжки хребта.

3. Дефіцит вітамінів

Почуття поколювання в лівій руці також може бути попередженням про те, що ваше тіло не містить вітамінів E, B1, B6 і B12. Спробуйте додати продукти, багаті цими вітамінами у свій щоденний раціон.

4. Хвороба Бюргерса

У людей, котрі надто багато палять, може розвинутись хвороба Бюргера. Це рідкісне захворювання, яке з’являється у венах і артеріях рук і ніг.

В основному, згустки з’являються у венах і артеріях, які блокують перенесення крові і призводять до оніміння кінцівок.

Лікарі попереджають, що першим кроком є негайне припинення паління, оскільки наслідки можуть бути дуже серйозними.

5. Проблеми з кровообігом

Якщо ви помітили, що права рука і права нога заніміли, можливо, пора звернутися до лікаря, тому що деякі серцево-судинні захворювання впливають на приплив крові до кінцівок. Щоб полегшити цей симптом, рекомендується виконувати безліч вправ на розтяжку і масаж, щоб поліпшити циркуляцію крові і здоров’я кровоносних судин.

6. Діабет

Коли відбувається зниження потоку крові до певних частин наших кінцівок, це може викликати ушкодження нервів. Через це поколювання в руках може бути симптомом діабету.

Якщо поколювання починається в ногах і переходить в руки, тоді прийшов час звернутися до лікаря для проведення необхідних аналізів і обстеження.

Завжди намагайтеся звертати увагу на свої кисті рук, оскільки декілька тихих хвороб можна усунути на ранніх стадіях, якщо вжити запобіжних заходів і краще спостерігати за нашим тілом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів