ТОП-3 шкідливі напої для шлунку

Медичні працівники рекомендують утриматись від вживання цих напоїв, адже вони шкодять вашому шлунку.

1. Алкоголь. Все, що містить етанол, є дуже шкідливим для органів травлення, крові і всього організму. Варто пам’ятати, що в алкогольних напоях так чи інакше містяться токсини. А якщо ще й вживати газовані спиртні напої, то людина своїми ж діями завдає шкоди власному здоров’ю, адже вуглекислий газ при взаємодії з етанолом пошкоджує слизові оболонки внутрішніх органів і сприяє їхньому потоншенню.

2. Напої-стимулятори. Тут потрібно згадати про улюблену каву, яку пити на голодний шлунок в жодному разі не можна, адже вона може стати причиною печії, утворення виразки або ерозії. Це попередження стосується всіх напоїв, в складі яких є кофеїн

3. Енерготоніки. Найчастіше вони містять потужні стимулятори мозку і спирт, тому назвати їх корисними не зможе жоден медик. Мало того, що вони сприяють короткочасному ефекту “бадьорості”, так ще й стануть причиною запалення в шлунку і порушення травлення, а також порушення сну.

Щоб зберегти своє здоров’я, краще обходити перераховані вище напої десятою дорогою, а в раціон включити просту воду, ягідні морси, компоти, чаї та трав’яні настої.

Джерело

Поділись


Новини партнерів