Стало відомо, який овоч захищає мозок від старіння

Вживання зеленого перцю ефективно захищає мозок від наслідків запалення в нейронах, серед яких в тому числі – розсіяний склероз і хвороба Альцгеймера. В корисних властивостях цього овоча змогли переконатися американські вчені з Університету штату Іллінойс.

Дослідження, а також експеримент за участю лабораторних мишей показали: запальний процес в нервових клітинах розвивається на 90% рідше при регулярному вживанні лютеоліну – антиоксидантної речовини, яку було виявлено вченими в складі зеленого перцю (ще лютеолін присутній в селері). Своєю дією лютеоліна блокує певний біохімічний сигнал, що викликає запуск запальних механізмів.

«Чим менш схильні нервові клітини до запалення, тим нижча ймовірність розвитку серйозних неврологічних захворювань», – підкреслили наукові фахівці.

Якщо врахувати, що в зеленому перці присутні також вітаміни, вчені оцінили цей овоч як незамінний продукт для здоров’я і захисту від вікової деградації мозку. Відзначимо, що попередні дослідження показували: зелений перець заспокоює і нормалізує дію серцево-судинної системи, лікує аритмію і стабілізує артеріальний тиск, а наявний в складі овоча хлорофіл ефективний в профілактиці раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів