Топ-10 лужних продуктів, які запобігають ожирінню, інсульту і раку

Чому ми страждаємо від зайвої ваги ? Продукти, які ми звикли вживати практично кожного дня і вважаємо корисними, створюють кисле середовище в організмі. В результаті, обмін речовин сповільнюється, ми набираємо вагу і часто страждаємо від різних захворювань. Але хороша новина в тому, що є список продуктів, які допомагають підтримувати кислотно-лужний баланс. Їх називають лужними.

Лужні продукти багаті мінералами, вітамінами та іншими сполуками. Якщо ви включите кілька таких продуктів в свій раціон харчування, ви не тільки скинете вагу, але і вже через пару тижнів будете відчувати себе бадьоріше.

Шпинат

Чим корисний шпинат? У ньому багато антиоксидантів, мало холестерину і жиру, достатня кількість вітаміну А, В6, С і К, калію, цинку, ніацину, магнію і кальцію. Вже давно відомо, що цей продукт сприяє поліпшенню пам’яті, допомагає уникнути багатьох хвороб серця і стимулює роботу мозку.

Диня

Її м’якоть не тільки смачна, але і дуже корисна. Диня – яскравий приклад лужної їжі, адже в ній міститься велика кількість води. Дослідження доводять, що диня виводить токсини з організму швидше, ніж багато інших відомих продуктів.

Цвітна капуста

Щоб забезпечити свій організм необхідною дозою вітаміну С, достатньо з’їсти порцію цвітної капусти … Здивовані? Саме цвітна капуста підвищує здоров’я серця завдяки вмісту вітаміну К, калію, марганцю і рибофлавіну.

Лимони

Крім вітаміну С, про який і так всі знають, лимон також містить вітаміни В6 і Е, мідь, рибофлавін, цинк, кальцій і калій. Сік лимону знижує ризик інсульту і навіть руйнує камені в нирках. Якщо у вас високий артеріальний тиск або часті запори, обов’язково включіть лимон в свій раціон.

Банани

Кажуть, що люди з хворим серцем просто зобов’язані їсти банани щодня. Але мало хто знає, що цей плід також допомагає збалансувати рівень цукру в крові, насичує організм магнієм, калієм і вітамінами групи В. Купуйте банани частіше!

Виноград

Завдяки високій концентрації антиоксидантів, виноград знижує ризик появи і розвитку раку товстої кишки, легенів, підшлункової залози, передміхурової залози і ротової порожнини.

Оливкова олія

Останнім часом господині все частіше відмовляються від соняшникової олії на користь оливкової. Це не данина моді, а обдуманий вибір. Оливкова олія багата на вітамін Е, антиоксиданти і мононенасичені жирні кислоти. Використовуйте її частіше, і вам вдасться знизити ризик серцевих захворювань.

Авокадо

Звичайно ж, ми не їмо авокадо щодня. Але якщо ви можете дозволити собі купувати його хоча б зрідка, продовжуйте в тому ж дусі. Авокадо містить поживні речовини, мононенасичені жирні кислоти і клітковину, покращує роботу серця і контролює рівень холестерину.

Морква

Ще з дитинства батьки твердили нам, що морква корисна для зору. У цього овоча є безліч переваг. Він містить залізо, клітковину, калій, вітаміни А, В8, С і К. Морква також покращує розумовий процес.

Броколі

Існує маса рецептів, в яких броколі займає далеко не останнє місце. Цей овоч покращує роботу серця і здоров’я кісток. Він знижує рівень холестерину і допомагає боротися з раком. Крім заліза, цей продукт також багатий клітковиною, міддю, калієм і вітамінами В6, С, Е і К.

І кислотна, і лужна їжа важливі для організму. Вибирати щось одне і нехтувати іншими – невірне рішення. Просто додайте перераховані продукти в свій раціон не тільки для того щоб скинути вагу, але і для підвищення рівня енергії і поліпшення настрою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів