Чому не можна пропускати сніданок

Кожна четверта доросла людина регулярно відмовляється від сніданку.

Часті відмови від сніданку можуть призвести до інфаркту, інсульту або діабету. До такого висновку прийшли експерти в області здорового харчування з Колумбійського університету в Нью-Йорку.

Так, за оцінками експертів, кожен четвертий дорослий чоловік регулярно відмовляється від сніданку. Однак це дуже шкідлива для здоров’я звичка, через яку люди страждають від підвищеного рівня холестерину і високого артеріального тиску.

Обидва цих показника є значними факторами ризику інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних захворювань. Люди, які пропускають сніданок, також частіше виявляються жертвами ожиріння, вони недоотримують певні поживні речовини і страждають від діабету.

Автори дослідження підкреслюють, що дуже важливо дотримуватися дієти, насиченої фруктами, овочами, цільнозерновими продуктами, курячим м’ясом і рибою. Необхідно обмежити прийом червоного м’яса, солоних і солодких продуктів харчування. Ну а від сніданків краще не відмовлятися – вони забезпечують нас необхідним зарядом енергії на весь день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів