Вчені назвали продукт для запобігання появи раку і діабету

Не даремно наші бабусі і дідусі так часто готували і вживали цей продукт!

Жовтий горошок дуже корисний для нашого здоров’я. Це сушене, очищене і роздроблене насіння жовтого гороху відрізняється високим вмістом клітковини, білку, вітамінів, мінералів і низьким вмістом жиру.

Вони зазвичай використовуються для приготування супу-пюре.

Ось яку користь для здоров’я ви отримаєте, якщо регулярно (мінімум 1-2 рази в тиждень) вживатимете страви з жовтого гороху:

Знижує рівень холестерину
Жовтий горох є хорошим джерелом розчинної клітковини. Фактично, невелика порція гороху (близько 150-200 мл) у вашому раціоні може забезпечити приблизно 65% рекомендованої добової норми клітковини.

Волокно корисне для зниження рівня холестерину в крові. Горох утворює драглисту речовину в травному тракті. Таким чином, жовч, яка містить холестерин, пов’язана і транспортується з організму.

Зменшить ризик розвитку раку
Горох містить ізофлавони є типом рослинного естрогену, тому вони імітують гормони в організмі.

Дослідження показали, що багаті дайдзеіном ізофлавони також хороші для зменшення приливів у жінок в менопаузі. Горох також містить велику кількість куместрола. Шведське дослідження показало, що це з’єднання допомагає значно понизити ризик негативних пухлин.

Регулює рівень цукру в крові
Окрім зниження рівня холестерину, високий вміст білку в жовтому горосі допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Розчинне волокно, присутнє в цьому харчовому продукті з низьким глікемічним індексом, уповільнює поглинання цукрів і, таким чином, допомагає повільному і постійному вивільненню глюкози, що дозволяє уникнути підвищення рівня цукру в крові. Проте забезпечується достатнє і постійне подання енергії. Тому вживання гороху добре для людей, що страждають діабетом.

Знижує чутливість до сульфіту
Чутливість до сульфіту може бути сприйнята як симптоми, такі як серцебиття, головний біль, діарея, нудота, через прийом продуктів, що містять сульфіти.

Горох має молібден, який допомагає в детоксикації сульфітів. Чашка приготованого гороху може забезпечити майже удвічі рекомендовану денну норму цього мінералу.

Поліпшить здоров’я серця
Жовтий горох хороший для серця, тому що він допомагає зменшити наліт в кровоносних судинах і таким чином запобігає серцево-судинним захворюванням. Надмірно говорити, що розчинна клітковина в цій їжі знижує рівень холестерину в крові, тим самим знижуючи ризик розвитку серцевих захворювань.

Горох також містить калій, який допомагає понизити кров’яний тиск. Високий кров’яний тиск або гіпертонія також сприяють серцевим захворюванням. Крім того, він містить так званий амінокислотний триптофан, який допомагає організму виробляти серотонін, який, у свою чергу, регулює сон і покращує ваш настрій.

Допоможе схуднути
Будучи багатим клітковиною і білком, горох, може надати велику допомогу у ваших зусиллях зі схуднення. Навіть невелика порція цієї їжі примушує нас почувати себе довше ситими і запобігає переїданню.

Крім того, він поживний (багатий вітамінами B1, B5, K і фолієвою кислотою, залізом, магнієм, цинком і т. Д.) і без жиру. Це хороше джерело білку!

Він також містить низьку кількість калорій, але воно забезпечує енергію через його складні вуглеводи. Ви можете просто додати приготований горох в салати, супи, тушковані страви, щоб користуватися його перевагами для здоров’я.

Лікування синдрому роздратованої товстої кишки
Жовтий горошок корисний при лікуванні розладів травлення, таких як синдром роздратованої товстої кишки і дивертикульоз, через їх високий вміст розчинних волокон.

Джерело

Поділись


Новини партнерів