7 змін в організмі, до яких призведе відмова від цукру

Усім відомо, що цукор викликає звикання та негативно впливає на функціонування багатьох внутрішніх органів. Зловживання цукром не менш шкідливо діє на підшлункову залозу, аніж алкогольна залежність впливає на печінку.

Саме з цих міркувань нині чимало людей намагаються відмовитися від цукру або принаймні зменшити його кількість у раціоні. За допомогою цієї статті ми детальніше пояснимо, до яких позитивних змін призведе відмова від цукру, і чому цей продукт згубно впливає на здоров’я людини.

Зверніть увагу, що зловживання цукром може призвести до розвитку таких розладів та захворювань:

  • Ожиріння
  • Діабет
  • Головний біль
  • Захворювання серця
  • Дефіцит хрому
  • Проблеми із зубами
  • Аутоімунні захворювання.

На жаль, навіть володіючи інформацією про негативний вплив цукру на організм, чимало людей не можуть виключити чи принаймні зменшити кількість цього продукту у раціоні. Відмова від цукру може даватися людині настільки ж складно, як відмова від шкідливих звичок, зокрема від паління та алкогольних напоїв.

Саме тому краще не різко вилучати цукор зі свого щоденного меню, а поступово зменшувати його кількість у раціоні.

Наприклад, цього тижня ви можете відмовитися від газованих напоїв. Через два тижні вилучіть зі свого раціону магазинні солодкі води, що містять велику кількість барвників та ароматизаторів. Вам досі складно виключити зі свого щоденного меню ці продукти?

У цій статті ми поділимося з вами цілою низкою переваг та позитивних змін в організмі, до яких призведе відмова від цукру. Сподіваємося, наші корисні поради переконають вас відмовитися від продуктів з високим вмістом цукру та інших шкідливих речовин.

Переваги зменшення кількості або цілковитої відмови від цукру у раціоні

1. Покращується функціонування серця та інших органів серцево-судинної системи

Однією з основних вад великої кількості цукру у раціоні є його негативний вплив на роботу органів серцево-судинної системи. Наприклад, зловживання цукром може призвести до аритмії або високого кров’яного тиску.

Якщо ви хочете знизити ризик розвитку серцевих захворювань, ми наполегливо рекомендуємо відмовитися від продуктів з високим вмістом цукру. Зверніть увагу, що абсолютна відмова від цукру запобігає переїданню та зменшує тягу до шкідливих перекусів.

2. Знижується ризик розвитку діабету

Відмова від цукру – це чудовий спосіб знизити ризик розвитку діабету.

Зверніть увагу, що так звані дієтичні напої та газовані солодкі напої без цукру – це ніщо інше, як чудовий задум маркетологів. Насправді ці продукти не є кориснішими за звичайні солодкі води з цукром.

Надпис “не містить цукру” на пляшці означає, що до складу напою не входить сукралоза. Утім, не варто передчасно радіти, адже відсутність сукралози свідчить тільки про те, що напій містить інші види підсолоджувачів та хімічних речовин.

3. Покращується настрій

Відмова від цукру – це, безсумнівно, суттєве покращення самопочуття. Вірте чи ні, але всього лишень одна пляшка газованого напою на день може спровокувати депресивний стан або поглибити відчуття надмірної нервозності.

Інші харчові продукти, зокрема солодощі, соки з високим вмістом цукру, м’ясні напівфабрикати та рафіновані вуглеводи мають схожу дію на організм, як газовані солодкі напої. Цукор призводить до порушення зв’язку між шлунком та головним мозком, через що людина переживає сильний стрес та часто хвилюється.

З часом постійне зловживання продуктами з високим вмістом цукру може призвести до розвитку серйозної депресії та хвилювання. Саме тому краще відмовитися від рафінованого цукру на користь натуральних підсолоджувачів. За потреби зверніться до дієтолога, щоб він допоміг скласти збалансоване та корисне меню.

4. Покращується якість сну

Достатня кількість сну та висока якість нічного відпочинку є необхідними для поповнення запасів енергії та відновлення організму після важкого робочого дня. До того ж, хороший сон покращує стан і зовнішній вигляд шкіри та прискорює процес відновлення клітин. Не забувайте, що для належного функціонування організму потрібно спати від 8 до 9 годин щодня.

Людина, яка споживає надто багато цукру, може страждати від безсоння та інших розладів сну через коливання рівня глюкози у крові. Відмова від цукру – це чудовий спосіб не лише поповнити запаси енергії, але й швидко заснути та спокійно спати аж до ранку.

Коли відбувається порушення циклу сну, здоров’я людини значно погіршується. Якщо ви дуже рано встаєте або часто недосипаєте, у вас можуть з’явитися такі неприємні симптоми:

  • Мішки під очима
  • Сонливість та слабкість у тілі, спричинені нестачею енергії
  • Накопичення жирових відкладень
  • Постійне відчуття втоми
  • Поява ознак передчасного старіння.

5. Покращується пам’ять

Вам важко запам’ятовувати нову інформацію? Ви часто забуваєте те, що почули кілька хвилин тому? Якщо на обидва запитання ви дали ствердну відповідь, радимо не зволікати та негайно скоротити кількість цукру у своєму щоденному раціоні.

Цукор не тільки порушує когнітивну функцію, але й сповільнює обмін речовин. На жаль, повільний метаболізм не лише збільшує ризик розвитку ожиріння, але й погіршує мозкову активність.

Якщо ви маєте проблеми з пам’яттю, радимо щодня виконувати прості, але водночас неймовірно ефективні вправи для покращення роботи мозку. Таким чином ви не лише змусите мозок працювати швидше та якісніше, але й зможете спалити вуглеводи та калорії, отримані від цукру. Повірте, вже за короткий період часу ви помітите суттєве покращення пам’яті.

6. Відмова від цукру поверне вам молодість

Цукор призводить до зневоднення організму, оскільки він стимулює процес вироблення олій у клітинах шкіри. Вірте чи ні, але відмова від цукру допоможе вам зберегти молодість та запобігти появі ознак передчасного старіння. Всього за 7 днів без продуктів з високим вмістом цукру ви помітите такі позитивні зміни в організмі:

  • Колір шкіри покращиться.
  • Кількість виділень із сальних залоз значно зменшиться, тож шкіра перестане бути жирною.
  • Шкіра буде зволоженою та значно м’якшою на дотик.
  • Зморшки розгладяться та стануть менш видимими.

Повірте, якщо ви заміните рафінований цукор натуральним медом, то зможете повернути шкірі здоровий блиск та відновити водний баланс в організмі. Зверніть увагу: якщо ви боїтеся набрати зайву вагу, можете використовувати мед не для внутрішнього, а для зовнішнього застосування. Регулярно наносьте на обличчя та інші частини тіла маски на основі натурального меду.

7. Відновляться запаси енергії

Надлишок цукру у раціоні викликає відчуття важкості та постійної втоми, через що людина відчуває нестачу енергії в організмі. Якщо ви щодня вживаєте велику кількість цукру, організму стає значно важче перетравлювати їжу. Людина витрачає надто багато енергії, у результаті чого весь час почувається виснаженою.

Ми рекомендуємо скоротити кількість цукру в раціоні або ж повністю відмовитися від нього, якщо ви хочете уникнути відчуття важкості та постійної втоми. Повірте, вже за тиждень без цукру у раціоні ви відчуєте значний приплив енергії та покращення роботи всіх внутрішніх органів і систем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів