Кому не можна їсти помідори

Дієтологи розповіли, кому краще відмовитися від цього продукту.

За словами фахівців, хімічний склад помідорів славиться наявністю в них великої кількості антиоксидантів, вітамінів, мінеральних компонентів і біологічно активних речовин. Всі вони в комплексі здатні надавати корисний оздоровчий вплив на найрізноманітніші системи органів – від травної до зорової. Однак їсти їх можна далеко не всім, адже для когось вони можуть бути корисними, а для інших шкідливими.

Хвороби жовчних шляхів

Помідори викликають сильний жовчогінний ефект, тому вживати їх варто з великою обережністю. Дієтологи все ж радять повністю відмовитися від цієї ягоди. Особливо небезпечні томати для людей з каменями в жовчному міхурі або жовчних шляхах. Кілька шматочків помідора можуть спровокувати сильний напад.

Алергія

Якщо ти алергік, то від помідорів також варто утриматися. У когось може початися реакція через органічні кислоти, що містяться в продукті, а у когось – через хімікати, якими обробляють ягоди, щоб захистити їх від шкідників.

Хвороби нирок

У помідорах міститься щавлева кислота, яка негативно впливає на водно-сольовий баланс організму. Варені і консервовані томати можуть спровокувати утворення каменів в нирках. Тому не захоплюйся томатами, краще з’їж огірок.

Проблеми з суглобами

І знову вся справа в щавлевій кислоті. Якщо її концентрацію в організмі перевищено, то можуть виникнути сильні болі. Тому віддавай перевагу невеликій кількості помідорів чері.

Виразка або гастрит

Якщо у тебе підвищена кислотність, то відмовся від солоних і маринованих помідорів. Та й свіжими краще не захоплюватися, так як це може спровокувати загострення захворювання. Якщо воно почалося, то повністю виключи помідори зі свого меню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів