Знайдено спосіб назавжди позбутися від неприємного запаху з рота

Наукові фахівці з Кореї і США змогли в результаті спільної роботи створити унікальний датчик, який може допомогти людям назавжди позбутися від неприємного запаху з рота. Про цей проект вчених розповів журнал Analytical Chemistry.

Унікальний датчик володіє механізмом, що дозволяє засікати у людини галитоз на ранніх стадіях, що дозволяє вжити необхідних заходів ще до появи поганого запаху в ротовій порожнині. Дане ноу-хау стало дітищем хіміків з Корейського інституту науки і технологій, а також їх американських колег з Массачусетського технологічного інституту.

Фахівці стверджують, що прилад необхідно підносити до рота – якщо колір зміниться на коричневий, то порожнину рота потрібно негайно прополоскати водою або готовим розчином. Колір датчика змінюється через взаємодію з сірчистими летючими сполуками, які і обумовлюють неприємний аромат, що виходить з рота.

Новий препарат проходить останні випробування, вже в наступному році він може з’явитися на ринку.

За словами вчених, розвиток галитозу може бути пов’язаний з різними чинниками, в тому числі зі способом життя і звичками людини. Так, зокрема, захопленість білковою їжею джерелами якої є молочні і м’ясні продукти, сприяє активації виробництва летючих сірчистих сполук, які забарвлюють дихання у вкрай неприємні для нюху тони.

Джерело

Поділись


Новини партнерів