Таблетки для зниження тиску можуть бути дуже небезпечні

Використання таблеток для зниження тиску може завдати серйозної шкоди здоров’ю, – причому, найбільшу небезпеку подібні засоби становлять для тих, хто звик займатися самолікуванням.

Медики б’ють на сполох у зв’язку з тим, як легко люди приймають медикаменти, що впливають на стан артеріального тиску. Зокрема, медпрацівники застерегли від самовільного призначення собі сечогінних засобів, які виводять з організму воду і сіль. Самолікування ними може «подарувати» людині подагру або імпотенцію, відзначили лікарі.

Якщо ж в складі таблеток для зниження тиску є бета-блокатори, то такі засоби категорично не підійдуть астматикам і людям з іншими захворюваннями органів дихання, попередили науковці фахівці. Також обережно потрібно поводитися із засобами, які розширюють кровоносні судини – ці препарати можуть викликати у людей фізичний дискомфорт, слабкість, запаморочення.

Медики радять вчитися «слухати» свій організм і помічати будь-які зміни в його стані. При симптомах погіршення людям, які приймають препарати, слід поступово знижувати дозу препаратів, що приймаються, щоб не викликати підвищення щільності токсинів в крові, з яким пов’язані серйозні порушення в роботі організму аж до розвитку інфарктів і інсультів.

Гіпотоніки з «рідним» зниженим тиском не мають такого високого ризику інфаркту та інсульту, як гіпертоніки, кажуть фахівці. Але і методи лікування хронічної гіпотонії розроблені гірше, в той час як життя при зниженому тиску може бути досить проблематичним.

За словами лікарів, слід уникати стресів і тренувати психіку, щоб бути краще до них підготовленими. Саме негативні емоції часто стають вирішальним чинником, що провокує різке і сильне зниження артеріального тиску, підкреслили експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів