Чому мити сире м’ясо небезпечно для здоров’я

Німецькі фахівці в результаті дослідження прийшли до висновку про те, що мити сире м’ясо птиці перед приготуванням не потрібно і навіть небезпечно.

Таке резюме вчених з Федерального інституту оцінки ризиків може бентежити, але інфекціоністи наполягають: від звички мити сире м’ясо краще відмовитися. На їхню думку, це провокує поширення патогенних бактерій по всьому простору кухні.

«Чимало мікробів разом з водою можуть швидко поширитися по кухні, потрапивши з краплями на стільницю і на обробну дошку. Також вони почнуть розноситися кухонної губкою по іншому посуду», – описали малоприємну картину інфекціоністи.

Експерти, до речі, стверджують, що знищити бактерії теплою водою і миючим засобом майже неможливо.

Зберігати сирі м’ясні продукти і птицю медики рекомендують строго в замороженому вигляді, не допускаючи попадання рідини на поверхні холодильника. Єдиним способом знищити небезпечні мікроби є ретельна приготування при певній температурі.

«Для повного знищення небезпечних мікробів потрібно прогріти м’ясо до 70 градусів і піддавати його термічній обробці мінімум протягом двох хвилин», – поділилися рекомендацією експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів