9 порад, щоб схуднути без страждань

Коли ми думаємо про те, щоб сісти на дієту, ми автоматично вважаємо, що це буде жахливо, що ми будемо голодними весь час і будемо постійно перебувати в жахливому настрої. Але ви можете схуднути без страждань. Як? Ми розповімо вам про це у нашій статті.

Чи можна схуднути без страждань?

Дієта не є синонімом страждання. Нас привчили так думати, і ця ідея передається із покоління в покоління.

Хороша новина полягає в тому, що ми можемо схуднути без страждань від голоду, не боячись “ефекту бумерангу” і без депресії, поганого настрою чи гніву.

Зверніть увагу на ці поради щодо ідеальної дієти:

1. Попрощайтеся з їжею, яка погіршує метаболізм

їжа, яка погіршує метаболізм

Ми можемо розділити ті продукти, які не приносять користь нашому організму, але, навпаки, завдають шкоди, на три групи: оброблені цукри, оброблене борошно, олії.

Скільки ваших харчових продуктів знаходяться в цьому списку? Звичайно, більшість з них.

Одна з проблем, які вони викликають – це здуття живота. Через це одна з причин того, що ви не можете втратити вагу, пов’язана з тим, що в тканинах накопичуються крохмалі та жири.

2. Не сідайте на дієту

Хоча це може здатися дивним, найкраща ідея, як схуднути без страждань – це не сідати на дієту!

Це тому, що для багатьох людей підрахунки калорій, переглядання харчових пакетів, а також спостереження за масштабами перетворюються в одержимість.

Постійно замислюватися про вагу та про продукти, які “дозволено і не дозволено” не є корисним для нашого фізичного або психічного здоров’я.

Через це краще не сідати на дієту. Особливо, коли мова йде про ті дієти, які обіцяють чудесну втрату ваги всього за кілька тижнів.

3. Добре харчуйтеся на сніданок

хороший сніданок, щоб схуднути, не страждаючи

База здорової дієти полягає в тому, щоб забезпечити своє тіло тим, що йому потрібноОтже, здорова їжа на сніданок є фундаментальною з багатьох причин.

По-перше, вона забезпечує ваше тіло необхідними поживними речовинами на довгий робочий день (пам’ятайте, що ви багато спали і що ви не їли тривалий час).

Також повний сніданок допомагає вам уникати бажання їсти протягом усього дня та не дає вам бути дуже голодними під час обіду. Це також дозволяє вам мати енергію для тренувань, бути більш продуктивними тощо.

Тривале голодування викликає накопичення жиру, оскільки організм не отримує їжу, тому він переходить у режим “зберігання”.

Спробуйте включити до вашого сніданку наступні харчові групи: фрукти, овочі, молочні продукти, зерна … не обсмажені, цукристі або кондитерські.

4. Не треба постійно зважуватися

Вага тіла коливається через різні фактори.

  • Наприклад, зважування себе вранці перед сніданком не збігається з вагою вночі після того, як ви їли різні страви протягом усього дня.
  • Ви також отримаєте різні результати, якщо ви будете зважувати себе перед та після тренування.
  • Ваша вага може навіть змінюватися в залежності від того, чи ви сходили в туалет, скільки води ви пили, і у жінок під час менструацій.

Найкраще, що потрібно робити – це зважуватися кожен місяць і намагатися це робити за однакових умов (наприклад, завжди після сніданку і до тренування).

5. Їжте частіше (але в менших кількостях)

маленькі порції

Одна з головних проблем, пов’язаних з “магічними дієтами”, полягає в тому, що вони значно зменшують споживання їжі. Це не добре, тому що наше тіло потребує різних поживних речовин.

Не рекомендується їсти на обід тільки йогурт або на вечерю лише миску супу. Хороший спосіб схуднути без страждання – це їсти частіше, але розумно.

Що це означає? В принципі, це означає, що замість споживання 4 об’ємних обідів у вас може бути 6 маленьких. І це буде така ж кількість їжі, просто розділена на більше приймань.

Гарна ідея – їсти кожні 3 або 4 години. Таким чином, ви будете почувати себе менш голодними на обід або вечерю, ваше тіло буде мати більше енергії, і ваш живіт буде спалювати жири, коли він працює, щоб переварити харчові продукти.

6. Добре пережовуйте їжу

Це ще один трюк, який може допомогти вам схуднути без страждань від чудо-дієт.

  • Коли ми їмо повільно, ми вживаємо менше їжі. Це тому, що коли наш мозок отримує сигнал від нашого живота, що ми наїлись, вже занадто пізно.
  • Пережовування кожного шматочка 30 разів також допоможе, тому що ваша травна система отримає їжу більш обробленою.
  • Щось, що також може допомогти схуднути – це використовувати менші тарілки. Таким чином, ви будете їсти менші порції.

7. Не позбавляйте себе продуктів, які вам подобаються

морозиво

Ви завжди можете насолодитися морозивом, шматочком торта або гамбургером, якщо ви робите це в помірній кількості. Їжте один з ваших улюблених продуктів один раз на тиждень і не бійтеся трохи схитрити під час дієти.

Плюс цієї ідеї в тому, що вона допоможе вам уникнути тривоги та тягу. Крім того, це допоможе наступного разу, коли ви зіткнетеся з тарілкою їжі, яка вам подобається, і ви не будете відчувати потреби з’їсти її за лічені секунди.

8. Їжте більше білка

Ця поживна речовина має багато переваг для нашого організму, і він допомагає нам схуднути без страждань.

Спробуйте включити протеїни в кожну страву та додайте до цього фрукти та овочі, щоб почувати себе ситими та енергійними. Білки містять мало калорій, уповільнюють травлення і є дуже корисними.

9. Не відволікайтеся під час їжі

Вимкніть телевізор, покладіть свій телефон і припиніть читати книгу, яку ви любите, коли ви їсте. Якщо ви робите щось інше, коли ви їсте, ви будете споживати більше продуктів, і вони будуть гірші за якістю.

Крім того, ви не будете жувати їжу так само, як слід. І вашому мозку знадобиться більше часу, щоб отримати повідомлення від вашого шлунку, що він є повним, оскільки мозок буде зосереджений на чомусь іншому.

Джерело

Поділись


Новини партнерів