Кардіологи підтвердили виняткову користь зеленого чаю

Співробітники Університету Ланкастера проаналізували процеси, що впливають на ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда, раку і нейродегенеративних хвороб. Виявилося, що одним із значущих чинників були напої в раціоні людини. І тут на перше місце вийшов зелений чай.

Секрет в змісті флавоноїду – галлата епігаллокатехіна (EGCG). Він скорочує ризик розвитку кардіологічних ускладнень. Зокрема, EGCG істотно сповільнює формування бляшок, що закупорюють судини і провокують інфаркт. З’єднання впливає на білок apoA-I, основний білок носія “хорошого холестерину” (ліпопротеїнів високої щільності).

У чистому вигляді apoA-I накопичується з віком і при деяких умовах може стимулювати відрив бляшок, що накопичилися на стінках судин. А EGCG зв’язується з елементами білка і призводить до утворення нешкідливих фрагментів apoA-I. До речі, крім EGCG, зелений чай багатий катехінами. Ці сполуки активують ріст кісток, попереджають їх руйнування і сприяють ремінералізації.

Поділись


Новини партнерів