Ця ягода визнана прекрасним пребіотиком, що підтримує мікрофлору кишечника

Ця ягода давно вважається корисним продуктом. Вона знижує ризик виникнення раку і, як недавно було доведено, покращує стан шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Було встановлено: корисні мікроби ростуть, коли отримують вуглеводи з журавлини. А підтримка корисної мікрофлори дозволяє підтримати і фізичне, і психічне здоров’я.

Мікрофлора впливає на старіння, ризик розвитку артриту, депресії, онкологічних захворювань і серцевих недуг. Тепер же вчені в особі професора Девіда Сили кажуть, що журавлина в формі добавки працює як прекрасний пребіотик (сприяє зростанню корисної флори). У цій ягоді (в стінках її клітин) містяться цукри – ксілоглюкани. І ці цукри надзвичайно корисні для мікрофлори.

Велика частина стінок клітин не засвоюється, включаючи ксилоглюкани. Тому, просто поїдаючи журавлину, не можна домогтися позитивних змін. Вченим довелося в лабораторії виділити і очистити цукор з журавлини, а потім вони “нагодували” ним мешканців кишечника – біфідобактерій. Деякі види цих бактерій з великим задоволенням харчуються ксилоглюканами і в результаті ростуть в числі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів