Цей звичний овоч визнаний кращим для профілактики раку

Користь і шкода кабачків для здоров’я.

Кабачок всім відомий через велику кількість корисних властивостей, але цей популярний літній овоч має деякі протипоказання.

Кабачок вживають при анемії, гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, а ще він корисний для зміцнення нервової системи.

Через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків значно знизить ризик розвитку онкології.

Однак, незважаючи на всю користь кабачка, для деяких людей він протипоказаний.

Кому не можна їсти кабачки:

Людям, що страждають виразкою і гастритом, особливо в період загострення

При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;

Кабачки не рекомендують вживати людям, що страждають нирковими захворюваннями, пов’язаними з порушеннями виведення калію. Солі калію, що містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;

Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;

Кабачки при приготуванні вбирають багато олії, тому це може призвести до порушення травлення. Особливо, якщо олія неякісна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів