Продукт, який покращить здоров’я кишечника

Науковці з університету Валенсії (Іспанія) рекомендують вживати в їжу звичайну дешеву томатну пасту. На їхню думку, вживання помідорів у вигляді різних соусів і паст корисніше для людини, ніж вживання сирих плодів.

Томатні соус і паста є чудовим джерелом антиоксидантів, який поліпшує роботу кишечника і допомагає краще перетравлювати їжу, заявили наукові фахівці. В ході дослідження вони вивчали взаємодію антиоксидантів і кишкових бактерій Lactobacillus reuteri.

“Ми оцінили життєздатність пробіотичного штаму по травному процесу індивідуально і наявність антиоксидантів з рослинних джерел, а також вплив пробіотичного штаму на зміни, викликані антиоксидантними сполуками, і отриману біодоступність”, – розповіли вчені в публікації “Journal of Functional Foods”.

Вони виявили, що приготований томатний соус ефективніший для здоров’я, ніж сирі помідори. Зокрема, виявилося, що приготовані томати підвищують його пробіотичну дію їжі, що містить пробіотики, а також викликає прогресивну ізомеризацію лікопіну томата, що призводить до збільшення біодоступності цього каротиноїда.

Джерело

Поділись


Новини партнерів