Дієтологи назвали овоч, який допомагає боротися з хворобами серця

Помідори запобігають появі хвороб серця. Натуральні томати – це не тільки джерело вітамінів і мікроелементів, а й потужна зброя проти серцево-судинних проблем і навіть розвитку ракових захворювань. Ці овочі також зміцнюють кістки. Про це повідомила дієтолог Людмила Бабич.

Помідори багаті вітамінами і антиоксидантами, це справжній антивіковий продукт, який уповільнює старіння клітин організму, а ще помідори багаті речовинами, які протидіють утворенню ракових клітин, зазначає лікар.

«Томати мають могутню антиоксидантну та протизапальну дії, завдяки чому вони показані при хворобах м’язів, а при регулярному вживанні здатні запобігати розвитку ракових пухлин. Зрозуміло, що одних помідорів для протидії одному з найпоширеніших недуг і справжнього прокляття сучасного людства, недостатньо. Але вчені давно помітили, що, наприклад, при частому вживанні томатів ризик раку передміхурової залози істотно знижується. Також це профілактика раку легенів, підшлункової залози і молочної залози», – каже лікар.

При хворобах шлунка томати можуть бути протипоказані (в залежності від діагнозу і перебігу хвороби), але в більшості випадків їх рекомендується вводити в раціон для швидкого відновлення після хвороб.

А ще томати побічно сприяють схудненню, так як особливі речовини, що входять до їх складу, безпосередньо впливають на метаболізм і активують спалювання жирів.

Помідори сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину. А ще це незамінні «ліки» для кісток, які попереджають їх ламкість і ряд серйозних захворювань. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і концентрації лікопіну, томати запобігають небажаним змінам в кістковій тканині, в тому числі через вікові причини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів