Чим небезпечна чистота в будинку

На думку фахівців Інституту вивчення раку, більше всіх схильні до захворювання діти, які провели перші роки життя в «стерильному» оточенні, уникаючи публічних місць і контактів з іншими дітьми.

Вчені з’ясували, що стерильна чистота в будинку здатна викликати у дітей гострий лімфобластний лейкоз. Результати дослідження опубліковані у виданні MedicalXpress. Експерти проаналізували десятки робіт, в яких описано дане захворювання. Вони встановили, що хвороба формується в два етапи. На першій стадії відбувається генетична мутація і у зародків формується схильність до небезпечної недуги. Далі звичайне застудне захворювання здатне спровокувати гострий лімфобластний лейкоз.

При цьому вчені стверджують, що у дітей, які жили в ранньому віці в чистоті, частіше проявляється дане захворювання. Діти, які відвідують дитячий садок з ясел, менш схильні до недуги.

Свої доводи фахівці підтвердили лабораторними експериментами. Виявилося, вирощені в стерильних умовах миші на лейкоз хворіли частіше, ніж ті гризуни, яких утримували в звичайному середовищі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів